Now Reading:
U Samoboru sve manja nezaposlenost – uz potpore Grada otvara se sve veći broj poslovnih subjekata
Full Article 3 minutes read

U Samoboru sve manja nezaposlenost – uz potpore Grada otvara se sve veći broj poslovnih subjekata

potpore samobor

Grad Samobor i u 2019. godini potiče zapošljavanje i samozapošljavanje u privatnom sektoru, a sredstva, već sada uvećana u odnosu na prošlu godinu, planiraju se, ovisno o interesu poslodavaca, i povećavati. 

Rezultat toga je kontinuirani pad nezaposlenosti, uz povećanje broja stanovnika. U travnju ove godine zabilježeno je 756 nezaposlenih osoba, što je manje nego u ožujku, a paralelno s time povećava se broj aktivnih obrta (u travnju 854) i trgovačkih društava (u travnju 1174). 

U prvom krugu Grad je dodijelio potpore za 23 poslovna subjekta, od čega je 14 obrta i 9 trgovačkih društava, a najviše veseli povećanje broja mladih poduzetnika. Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i resorni pročelnik Marinko Džepina istaknuli su pritom kako je ovo jedna od najznačajnijih mjera kojima Grad potiče zapošljavanje, a čiji su rezultati itekako vidljivi kad pratimo pad broja nezaposlenih. 

Osobito se potiče zapošljavanje mladih, a poslodavci koji će zaposliti osobu do 30 godina starosti dobit će i veću subvenciju. Osim zapošljavanja mladih, potiče se zapošljavanje u proizvodnom sektoru te su za isti potpore veće. 

Sredstva potpora za zapošljavanje mogu koristiti gospodarski subjekti koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. Potpore iznose od 4.000,00 do 6.000,00 kuna za svaku novozaposlenu osobu s navršenih 30 godina starosti te od 5.000,00 do 7.000,00 kuna za svaku novozaposlenu osobu do navršenih 30 godina starosti. 

Svaki poslodavac može godišnje ostvariti pravo na potporu za zapošljavanje za najviše tri novozaposlene osobe, a javni poziv otvoren je do utroška sredstava. 

www.sjever.hr 28.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.