Now Reading:
Opet izvucite iz ormara topliju odjeću – stiže novo zahladnjenje, ali i nevrijeme
Full Article 2 minutes read

Opet izvucite iz ormara topliju odjeću – stiže novo zahladnjenje, ali i nevrijeme

prognoza

Početak tjedna krenut će s umjereno do pretežno oblačnim vremenom, povremeno uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti i obilnije, a najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom od 13 do 18, dok će najviša dnevna biti većinom između 18 i 23 °C.

Prema najavi DHMZ-a danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Mjestimice obilnije oborine bit će uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Vjetar na kopnu većinom slab, dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo, osobito u Dalmaciji. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22 °C.

Sutra promjenljivo oblačno i vrlo nestabilno. Povremeno kiša, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, a lokalno mogu biti i izraženiji, posebice u Dalmaciji gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 12 do 17, a najviša dnevna između 16 i 21, na istoku unutrašnjosti do 24 °C.

Narednih dana čeka nas promjenjivo i vrlo nestabilno vrijeme. Povremeno će biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom. Ponegdje će kiša biti izraženija i obilnija, a biti će moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. U četvrtak više suha i sunčana vremena. Slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar na kopnu će u srijedu zamijeniti sjeverni i sjeveroistočni što će donijeti i zahladnjenje, osobito u srijedu i četvrtak.

s.kalajdžija/sjever.hr 27.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.