Now Reading:
1,76 milijuna kuna iz EU fondova za uređenje Poduzetničke zone u Pregradi
Full Article 2 minutes read

1,76 milijuna kuna iz EU fondova za uređenje Poduzetničke zone u Pregradi

pregrada

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj potpisao je u petak u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor vrijedan 1.756.749,05 milijuna kuna za projekt unaprjeđenja prometne i komunalne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Grada Pregrade.

Riječ je projektu financiranom iz EU fondova koji je prijavljen u rujnu 2017. godine na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao Posredničkog tijela, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te smo jedina jedinica lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji koja je ostvarila sredstva na ovom natječaju.

Ukupna vrijednost samog projekta iznosi 2.067.250,00 kn, a s obzirom na indeks razvijenosti grada Pregrade, odobren je najviši udio sufinanciranja EU koji iznosi 85 posto prihvatljivih troškova. Projekt obuhvaća izgradnju nogostupa kao sastavnog dijela ceste u zoni, izgradnju javne rasvjete te zelene infrastrukture – zaštitnog drvoreda.

„Ne postoji univerzalna formula za privlačenje investicija, ali uz poticajna sredstva i mjere za poduzetnike kroz subvencije i olakšice investitorima za komunalni doprinos i komunalnu naknadu te uređenje zone Grad Pregrada nastoji stvarati pozitivno i atraktivno poslovno okruženje“, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Marko Vešligaj.

www.sjever.hr 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.