Now Reading:
Koprivnički maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja obilježili salonskim kolom dok su križevački “križevačkom četvorkom”
Full Article 2 minutes read

Koprivnički maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja obilježili salonskim kolom dok su križevački “križevačkom četvorkom”

maturanti kckzz

Kako bi na prigodan način obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja, maturanati u Koprivnici i Đurđevcu plesali su tradicionalno salonsko kolo, dok su maturanti u Križevcima nastupili s „Križevačkom četvorkom“.

Kao i svake godine, Koprivničko-križevačka županija je za sve maturante osigurala i prigodne majice koje će im ostati kao uspomena na srednjoškolske dane, a podršku u plesnim nastupima pružili su im i profesori, ravnatelji, roditelji te prijatelji.

U Koprivnici se maturantima u dvorani Srednje škole u ime organizatora obratio župan Darko Koren, poručivši: „Veseli nas što još jedna generacija maturanata, kojih ove godine brojimo 1045, izlazi iz srednjoškolskog sustava te traži svoj životni put na razne načine. Mi ćemo im i nadalje pružati podršku u svemu te im treba čestitati na ovom velikom uspjehu. Zahvaljujem i njihovim roditeljima te prosvjetnim djelatnicima, a maturantima želim mnogo uspjeha i sreće te da svojim znanjem i radom doprinesu razvoju Županije.“

U ime suorganizatora ovog događanja, mnogo uspjeha maturantima poželio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a lijepim su se željama pridružili i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, kao i zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž.

Hrvatsko salonsko kolo nastalo je još u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda kao jedinstveni ples, koji se sastoji od šest plesnih figura, a izvodi se jednostavnim plesnim koracima.

www.sjever.hr 23.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.