Now Reading:
Osnovana nova jedinica HGSS-a na području Koprivničko-križevačke županije – Ispostava Đruđevac
Full Article 4 minutes read

Osnovana nova jedinica HGSS-a na području Koprivničko-križevačke županije – Ispostava Đruđevac

hgss durdevac

HGSS Stanica Koprivnica danas je svečano obilježila osnivanje svoje nove jedinice HGSS – Ispostava Đurđevac. Otvorenju održanom u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac uz predstavnike HGSS-a Stanica Koprivnica bili su prisutni i župan Darko Koren sa zamjenikom župana ujedno i načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite Ratimirom Ljubićem te suradnicima.

Nazočnima se uvodno obratio tajnik HGSS-a stanice Koprivnica Robert Šarec nakon čega je  o značaju Hrvatske gorske službe spašavanja govorio župan Darko Koren koji je istaknuo kako je Županija ponosna što u svojem sustavu žurnih služni može uvijek računati na pripadnike HGSS-a koji su spremni djelovati u najtežim situacijama.

„Specifični smo prostor koji samo na prvi pogled ne iziskuje ljude takvih talenata poput vaših, no u zadnjih nekoliko godina smo uvidjeli koliko je on značajan i potreban za naš područje. Drago nam je da smo od samog početka sudjelovali u podršci, a potom i razvoju službe. Osnivanjem đurđevačke i križevačke Ispostave pokrili smo prostor cijele županije na što smo izuzetno ponosni. Mi smo županija vatrogastva, a pripadnici HGSS-a su uz njih elitni dio našeg žurnog sustava, hrabri volonteri koji se ovim poslom bave isključivo iz humanih razloga. Županija će i dalje podržavati HGSS, posebno u financijskom smislu i u tom pogledu povećavat ćemo sredstva koja će vam biti na raspolaganju“,  kazao je župan.

Načelnik Stožera Civilne zaštite županije Ratimir Ljubić čestitao je na uspostavi nove Ispostave te kazao je kako je HGSS uz vatrogasce najorganiziranija i najoperativnija sastavnica županijskog sustava zaštite zbog koje se svi osjećaju sigurnije.

„Ovime smo zaokružili priču, područje Đurđevca i svih općina će biti sigurnije. Vjerujem kako nećete sam spašavati već se baviti i prevencijom te edukativnim radom te se nadam  da će svi podržati vaš rad. Želim vam da imate što manje intervencija, a što više vježbi“, dodao je Ljubić.

O dosadašnjem radu i budućim planovima izvijestio je  pročelnik HGSS-a stanice Koprivnica Dejan Bojovski istaknuvši kako je Stanica spremna odgovoriti i na najteže zadatke što su dokazali brojnim uspješnim intervencijama.

„Naša je glavna zadaća biti što brži u intervencijama, a osnivanjem ove Ispostave uz Stanicu u Koprivnici i Ispostavu u Križevcima zaokružili smo priču. U dosadašnjem radu smo imali veliku pomoć svih interventnih službi i veselimo se daljnjoj uspješnoj suradnji. Težit ćemo daljnjem usavršavanju i edukaciji naših kako bi bili još bolji i profesionalniji“, naglasio je Bojovski.

Zadovoljstvo zbog osnivanja Ispostave izrazili su i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, istaknuvši potrebu što veće koordinacije djelovanja svi hitnih službi kako bi se uz timski rad i na što kvalitetniji način u slučaju potrebe pomoglo žiteljima županije.

Na svečanom otvorenju, na kojem e mogla razgledati i oprema Gorske službe,  su uz pripadnike HGSS-a i ostalih žurnih službi  prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Đurđevca Željko Turbelija, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, načelnik stožera Civilne zaštite Grada Đurđevca Ivan Juričić te zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić.

www.sjever.hr/kckzz.hr 17.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.