Now Reading:
Opet kiša a stiže i ozbiljno zahlađenje
Full Article 2 minutes read

Opet kiša a stiže i ozbiljno zahlađenje

kiša

Velike količine kiše očekuju se u Podravini, Međimurju, Zagorju, Moslavini i zapadnoj Slavoniji što će pogoršati situaciju s ionako nabujalim rijekama. Tijekom noći stiže i dosta ozbiljno zahlađenje tako da će se u gorju iznad 800 metara nadmorske visine početi stvarati i tanji snježni pokrivač – ukratko prognoza je za srijedu.

Prema najavama DHMZ-a danas nas u unutrašnjosti očekuje oblačno uz povremnu kišu, uglavnom u prvom dijelu dana, a u gorju i slab snijeg. Ponegdje je još moguća obilnija oborina, ponajprije u najsjevernim krajevima. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice uz malo kiše, a lokalno je moguć i poneki pljusak s grmljavinom. Na kopnu će umjeren i jak sjeverni vjetar, u sjeverozapadnim područjima, oslabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i na sjevernom dijelu jaka bura postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura u gorskim područjima od 5 do 9, a u ostalim krajevima uglavnom od 11 do 16 °C.

Sutra djelomice sunčano. Mjestimice uz više oblaka može pasti još malo kiše ili poneki pljusak duž obale. Ujutro je u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar ugalvnom slab, na sjvernom dijelu Jadrana početkom dana još umjerena bura, potom sjeverozapadni i zapadni. Najniža temperatura između 3 i 8, duž obale od 10 do 15, a danju malo toplije s najvišom temperaturom između 14 i 19 °C.

www.sjever.hr 15.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.