Now Reading:
Međimurske tekstilne tvrtke izlažu na jakom sajmu u Frankfurtu
Full Article 3 minutes read

Međimurske tekstilne tvrtke izlažu na jakom sajmu u Frankfurtu

sajam frankfurt

Na međunarodnom sajmu tehničkog i netkanog tekstila Techtextil koji se od 14. do 17. svibnja održava u Frankfurtu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavit će se četiri domaće tvrtke: Galeb, Čateks, P-MTČ i KAP–KO. Digitalizacija kao pokretačka snaga inovacija u tekstilnoj industriji bit će jedna od glavnih tema sajma, a međunarodni izlagači prezentirat će kompletan raspon primjene tehničkog tekstila u automobilskoj industriji, građevinarstvu, odjeći, arhitekturi, zrakoplovstvu, medicini, pa čak i sportu.

Direktor Čateksa Davor Sabolić naglašava kako već dugo izlažu na Techtextilu jer je riječ o sajmu na kojem su prisutni kupci i dobavljači iz sektora proizvodnje tekstila, naslojenih materijala te laminiranih višeslojnih materijala, a to su sve proizvodi koje razvija i proizvodi Čateks. „Cilj nam je prezentirati naša rješenja, ali i pokušati uspostaviti novu poslovnu suradnju, kako u proizvodnji tako i u potencijalnim razvojnim projektima. Na ovakvim sajmovima se uvijek mogu vidjeti novi trendovi i pravci razvoja koje prezentiraju najbolji u branši, to je odlična prilika da vidimo iz prve ruke u kom smjeru će se industrija razvijati u narednom razdoblju“, poručio je Sabolić, dodavši kako su međunarodni sajmovi iznimno bitni za Čateks, s obzirom na to da im je zastupljenost izvoza u ukupnom prometu preko 70 posto.

Direktor P-MTČ-a iz Murskog Središća Velimir Janković ističe kako je njegovoj tvrtki ovaj sajam od iznimne važnosti jer mogu predstaviti dvogodišnji rad na inovacijama kupcima iz zahtjevnih industrija poput vojne, automobilske, medicinske i dr. „Također, imamo priliku susresti se s našim dobavljačima strojeva te raspravljati o daljnjem razvoju tehnologije“, zaključio je Janković.

www.sjever.hr 15.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.