Now Reading:
“Kuće za odmor s pričom” dobile potpore od milijun kuna
Full Article 3 minutes read

“Kuće za odmor s pričom” dobile potpore od milijun kuna

turizam županija

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je svečanost dodjele Odluka  o bespovratnim potporama Varaždinske županije u turizmu za 2019. godinu pa je tako  ukupno 58 korisnika dobilo sredstva za unapređenje ponude svojih sadržaja, ali i za unapređenje samih objekata. Svečanosti su prisustvovali i  predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

Uručivši odluke korisnicima  predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević istaknula je kako će ovo  značajno unaprijediti turističku ponudu Varaždinske  županije jer je upravo smještajni kapacitet najveća boljka, a ova potpora pomoći će im da unaprijede ponudu, dodaju ležajeve, ali unaprijede i dograde same objekte.

– Danas smo podijelili potpore u iznosu od čak milijun kuna za naš novi, autohtoni turistički projekt „Kuće za odmor s pričom“ kojim omogućavamo našim privatnim poduzetnicima da kroz ulaganja u nove smještajne kapacitete kao opremanje i uređenje postojećih, dignemo našu turističku ponudu na jednu novu, višu i kvalitetniju razinu. Kroz nove projekte, brojne manifestacije snažno promoviramo i brendiramo naše domaće proizvode, naše OPG-ove, našu gastronomiju a time i cjelokupnu turističku ponudu Varaždinske županije u čemu je projekt „Kuće za odmor s pričom“ odličnanadogradnja  rekla je Martinčević.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini također je izrazio zadovoljstvo provedbom ovog projekta.

– Milijun kuna je ukupno predviđeno za buduće korisnike, šesteročlanom povjerenstvu je bilo predano 88 prijava, a 58 prijava je odobreno jer korisnici ispunjavaju sve kriterije. Ono što nas posebno veseli je 41 novi poduzetnik koji će otvoriti otvoriti nove kapacitete, a imamo i tri  prezentacijska centra, jedan na Varaždinbregu  vezan uz vinogradarstvo, zatim okolica Varaždina vezana uz  bučino ulje, te okolica Ivanca gdje će se raditi na promociji  heljde – rekao je Bojanić Morandini.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović je naznačio kako se radi o mjeri koja zadire i u područje gospodarstva.

Krenuli smo u jačanje gospodarstva s mjerama koje su vezane za turizam i to je jako dobro prihvaćeno. Odlučili smo se za ovaj projekt “Kuće za odmor s pričom” i interes je zaista veliki. Ovo je početak, ali idemo u nadogradnju ovoga projekta, vidljiva je suradnja lokalnih jedinica, privatnih iznajmljivača koji više neće biti samo “izmjenjivači posteljine”, nego je cilj da se turistima ponudi konkretan sadržaj. Ponuda autohtone hrane i domaćih proizvoda te suvenira je također vrlo bitna. Cilj nam je podići kvalitetu, a imamo puno toga za ponuditi –  rekao je Jakopović.

www.sjever.hr 15.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.