Now Reading:
Pripremite se, kiša neće tako brzo prestati, a temperatura će drastično pasti
Full Article 3 minutes read

Pripremite se, kiša neće tako brzo prestati, a temperatura će drastično pasti

kiša

Nakon prave proljetne subote stiglo je i najavljivano pogoršanje vremena. Prema prognozi DHMZ-a dana će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, a mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno će biti i obilne kiše, osobito u gorju i na Jadranu. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo koje će na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 °C, u gorju osjetno niža.

Tijekom dana će se biometeorološke prilike pogoršati u cijeloj zemlji. Kod meteoropata je moguća pojava glavobolje i smanjena koncentracija. Veće poteškoće su moguće kod reumatičara, te bolesnika od plućnih i krvožilnih bolesti. Moguća je povećana osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Sutra vjetrovito. U unutrašnjosti oblačno s kišom, lokalno i obilnom, a gorju ponegdje susnježica ili snijeg. Na Jadranu promjenljivo oblačno mjestimice s pljuskovima. Vjetar umjeren do jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, u gorju od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna od 5 do 10, a na istoku i Jadranu uglavnom od 11 do 16 °C.

I dalje će biometeorološke prilike biti nepovoljne, osobito za reumatičare, te bolesnike od plućnih i krvožilnih bolesti. Meteoropatima će otežavati koncentraciju i obavljanje posla, a oblačno vrijeme će kvariti raspoloženje mnogim ljudima osobito u unutrašnjosti Hrvatske.

n.kalajdžija/sjever.hr 12.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.