Now Reading:
Tko je pobijedio na izborima u Varaždinu?
Full Article 2 minutes read

Tko je pobijedio na izborima u Varaždinu?

izbori

U nedjelju su u Varaždinu održani izbori za Vijeća za mjesne odbore koje je i ovoga puta okarakterizirala relativno mala izlaznost. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju koalicija SDP-Reformisti-HSU, koji su bili prva lista u najvećim mjesnim odborima te HDZ koji pojedinačno ima najviše mandata.

SDP i koalicijski partneri pobijedili su u sedam mjesnih odbora dok je HDZ ostvario najbolje rezultate u njih četiri. U preostalih pet mjesnih odbora najbolje rezultate ostvarile su nezavisne liste.

Tek u nekoliko mjesnih odbora vodeća lista ostvarila je natpolovićnu većinu što znači da će u većini njih biti potrebna suradnja političkih opcija i nezavisnih kandidata kako bi se izabrali predsjednici Vijeća mjesnih odbora.

Inače, još niti jedan politička opcija nije službeno izašla sa ocjenom i analizom rezultata. Za danas prijepodne konferencije za novinare sazvali su HDZ te koalicija SDP-Reformisti-HSU.

Dodajmo i da su u isto vrijeme održani i izbori za predstavnike srpske, albanske i slovenske nacionalne manjine u Varaždinu.

s.kalajdžija/sjever.hr 06.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.