Now Reading:
Karačić: Nemamo više pravo na propuste
Full Article 3 minutes read

Karačić: Nemamo više pravo na propuste

karačić

Pitali smo trenera NK Varaždina Branka Karičića kako komentira izjavu sportskog direktora Međimurja, Miljenka Dovečera, da će njegova momčad u sutrašnjem derbiju biti pod većim pritiskom.


– Nije to ništa novo za nas. Cijelo proljeće igramo pod imperativom i mislim da se dobro nosimo s tim. Naravno, da smo u nekim utakmicama podbacili, ali mislim da bi prije početka proljetnog dijela prvenstva svatko od nas bio zadovoljan situacijom u kojoj smo sad, na bod do Šibenika. Sjetite se, imali smo pet bodova zaostatka.


Međimurju „gori pod petama“, hvataju zadnji vlak za ostanak, ali Karačić se time ne zamara previše.
– Nemamo više vremena za propuste, svaka greška se sada skupo plaća i nadam se da je nećemo ponoviti. A derbi ko’ derbi, sigurno će biti teško, znate da nam nedostaje pet igrača, ali vjerujem u ove koji će nastupiti da će skupiti snagu i izboriti pobjedu kako bismo, ako ništa drugo, održali ovaj bod zaostatka. Znam da će Međimurje biti jako motivirano, ali bit ćemo i mi. Puno igrača igralo je na obje strane. Morat ćemo pripaziti na njihove prekide i biti koncentrirani u skoku – tvrdi Karačić.


S obzirom da desni bek Perković ima tri žuta kartona sasvim je sigurno kako će njegovo mjesto zauzeti Karlo Sambolec koji je zajedno sa Težakom, Vukom i Kolarićem jedno vrijeme igrao u Međimurju.
– Ovo će biti teža utakmica nego ona u Zadru. Međimurci se bore za ostanak i sigurno će „gristi“. Režić, Munivrana i Hranilović okosnica su njihove momčadi. Međutim, ne zamaram se njima. Moramo pobijediti kako bismo stvorili dobru atmosferu pred tri odlučujuće utakmice prvenstva – rekao je Sambolec.
Karačić opet nije htio otkriti sastav, ali nema što skrivati. Nedostaju mu petorica (Kolarić, Perković, Stolnik, Zebić i Glavica) i dobro se zna tko će ih zamijeniti. Pitanje je samo hoće li krenuti u formaciji 4-1-4-1 ili 4-2-3-1. Sve ovisi o tome kako će se postaviti Međimurci. Utakmica se igra sutra, 4. svibnja, od 19 sati na Varteksovom stadionu. Šibenik dan kasnije, u nedjelju od 17 sati, gostuje na Poljudu kod druge momčadi Hajduka.

r.lukavečki/sjever.hr 04.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.