Now Reading:
FOTO: U Centru svijeta započela 23. međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi
Full Article 3 minutes read

FOTO: U Centru svijeta započela 23. međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi

bilić

U Ludbregu je otvorena 23. međunarodna izložba i sajam cvijeća Flora Centrum Mundi koja se održava od 3. do 5. svibnja. Ova tradicionalna manifestacija s godinama je postala jedna od najvećih ovakvog tipa u Hrvatskoj. Od izlagača najveći broj je onih koji se bave proizvodnjom cvijeća, ali tu su i proizvođači aromatičnog i začinskog bilja te svega potrebnog za uzgoj cvijeća i bilja.

I ove godine u sklopu manifestacije održava se prodajna izložba čajeva, izložba bonsai-a, a posebnost je i izložba orhideja. Neće izostati ni zabavnih sadržaja, pa će tako posjetitelje u petak navečer zabavljati Crvena jabuka, a u subotu u Lidija Bačić. Ulaz na koncerte je besplatan.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, izrazio je zadovoljstvo što manifestacija iz godine u godinu raste te je poželio svima da se ugodno osjećaju u gradu te da pronađu najljepše cvijeće za sebe i svoje najmilije.

-Udruga ima oko 120 članova i to su većinom profesionalci, međutim primamo i hobiste, ljubitelje cvijeća, floriste, a članovi su iz i izvan Varaždinske županije, pa čak i iz drugih država. Proizvodi se većinom jednogodišnje balkonsko cvijeće, trajnice, nešto malo ukrasnog drveća i grmlja te presadnica povrća. Od cvjećarstva se može živjeti, ali to je posao za koji je potrebno puno ljudskog rada, to je obiteljski biznis koji se prenosi iz generacije u generaciju, koji je vrlo zahtjevan, ali je profitabilan – potvrdila je predsjednica Udruge cvjećara ludbreške regije Valerija Pokos.

Manifestaciju organiziraju Grad Ludbreg i Turistička zajednica grada Ludbrega u suradnji s Udrugom cvjećara ludbreške regije.

m.horvat/sjever.hr 04.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.