Now Reading:
“Z brega na breg” trčalo gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje i prirodne ljepote zagorskog kraja
Full Article 3 minutes read

“Z brega na breg” trčalo gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje i prirodne ljepote zagorskog kraja

trčanje

U organizaciji udruge “Bolji Desinić” održan je danas u Desiniću drugi „’Z brega na breg“ trail, ujedno i 3. kolo lige KontinenTrail. Riječ je o kružnoj utrci duljine 25, 14 i 7 kilometara koja je započela i završila na središnjem desinićkom Trgu Svetog Jurja, a prolazila je kraj brojnih znamenitosti i turističkih atrakcija ovog kraja; dvoraca Veliki Tabor i Miljana te vidikovaca općina Desinić i Zagorska Sela.

Kružna utrka koja je okupila trkače iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjedne Slovenije, odvijala se tako većinom na bregovitim šumskim putevima i stazama ovoga kraja pri čemu su sudionici i njihovi četveronožni ljubimci koju su također bili dobrodošli, pokazali zavidnu kondiciju savladavši uspone i do 1100 metara nadmorske visine.

Među gotovo pet stotina sudionika raspoređenih na tri staze: rekreativna (7 km), kratka (14 km) te duga (25 km), oboreni su i prošlogodišnji rekordi te su zlatne medalje u kategorijama osvojili: duga muška Nikola Špoljar, duga ženska Irena Smojver, kratka žene Tea Faber , kratka muški Ante Živković te rekreativna žene Štefica Bubnjarić i rekreativna muški Dejan Kolar.

Prilikom svečane dodjele nagrada pobjednicima, idejni začetnik, organizator te ujedno dugogodišnji trail trkač s desinićkom adresom Danijel Regvar je istaknuo: “Ponosni smo što je ovogodišnje izdanje „Z brega na breg“ traila okupilo gotovo duplo više sudionika naspram prošle godine te što su svi imali mogućnost otkriti ljepote našeg desinićkog kraja na aktivan način. Ovom utrkom i pratećim zabavnim programom željeli smo pokazati da je i Hrvatsko Zagorje puno života te da osim eno – gastronomije može ponuditi i odmor na aktivan način. Isto tako, vjerujem da će naši prekrasni pejzaži i povijesne znamenitosti kao što su Dvor Veliki Tabor i Dvorac Miljana ostati lijepa uspomena i razglednica svim sudionicima te da će nam se vratiti i dogodine, a možda i nevezano uz ovu utrku.“

Potporu organizaciji drugog izdanja „’Z brega na breg“ traila pružili su i brojni sponzori te višeod 75 volontera. Za roditelje trkače bilo je osigurano čuvanje djece, dok su u kutku za okrjepu sudionici i svi zainteresirani imali mogućnost degustacije lokalnih specijaliteta te raznoraznih vrsta piva iz Zagorske udruge pivara. Više o samoj utrci te dodatne fotografije možete pronaći na Facebook profilu utrke „’Z brega na breg“.

Trail „’Z brega na breg“ nastavak je aktivnosti vezanih i uz turističku promociju Desinića, Kumrovca i Zagorskih Sela koji u prvih četiri mjeseca ove godine bilježe rast od gotovo 40 posto u turističkim dolascima i 50 posto u noćenjima naspram prošle godine te koji posjetitelje sve više privlače zbog bogate i kvalitetne smještajne ponude te prateći aktivnosti kao što su biciklizam, pješačke i planinarske ture, vožnje quadovima, jahanje konja, degustacije u vinarijama, posjet dvorcima i termalnim izvorima i dr.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.