Now Reading:
Štromar smiruje javnost -subvencije zadržale 5.300 mladih obitelji u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Štromar smiruje javnost -subvencije zadržale 5.300 mladih obitelji u Hrvatskoj

Što zbog jeftinih kredita, što zbog državnih subvencija u Hrvatskoj se oporavlja tržište nekretnina. Mjeru subvencioniranih kredita koristi sve više mladih obitelji, ali demografi se boje da to ipak neće preokrenuti loše demografske trendove i zaustaviti iseljavanje. O svemu je progovorio i gost Dnevnika Nove TV, ministar Predrag Štromar .

Jeste li subvencijama za stanove napravili kaos na tržištu? Cijene su skočile u nebo.

Mi smo ovim subvencijama omogućili da 5300 mladih obitelji ima svoj dom, da ostanu u Hrvatskoj, da ovdje rade, ovdje privređuju, ovdje dižu gospodarstvo. U tih 5300 obitelji se već do sada rodilo 550 djece. Cijene su porasle, još nismo došli do nivoa od 2007. i 2008. godine, napravili smo jednu analizu koja je pokazala da su od 2012. do 2017. cijene rasle tamo gdje je rastao i turizam.

Masovno se kupuju i stanovi za dnevni najam. Hoće li ponovno puknuti balon na tržištu nekretnina, kao 2009.?

Neće biti tog buma, nema tog balona. Potražnja i potrebe su velike. Nama je zadatak da putem subvencioniranih kredita omogućimo mladim obiteljima da dođu do svog doma i ostanu ovdje. Mi smo do sada riješili 13.500 stambenih pitanja, a do kraja iduće godine želimo da to bude 20.000.

www.sjever.hr/Nova TV

Input your search keywords and press Enter.