Now Reading:
Dalić u Vodicama gospodarstvenicima govorio o najboljem hrvatskom izvoznom proizvodu
Full Article 2 minutes read

Dalić u Vodicama gospodarstvenicima govorio o najboljem hrvatskom izvoznom proizvodu

zlatko dalić

Više od 350 sudionika okupilo se u Vodicama na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, na kojem su tijekom tri dana raspravljali kako Hrvatsku učiniti zemljom „4I“ – zemljom inovacija, investicija, industrije i izvoza.

Stavljajući ove godine u fokus temu ‘Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku’, najveći stručnjaci upravo iz tog područja govorili su o strateškom privlačenju investicija privatnog sektora, stvaranju poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i poduhvate te pozicioniranje Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje.

Kao domaćin konferencije, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat naglasio je kako je cilj poticati proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranoga gospodarstva i kreativnih te tehnoloških inovacija. „Upravo iz tog razloga smo, u suradnji s agencijom HAMAG-BICRO, uložili novih 22 milijuna kuna u inovativne poduzetničke projekte”, istaknuo je ministar Horvat i dodao kako budućnost našega gospodarstva vidi u inovativnoj industriji, a da su srebrni Vatreni iz Rusije među najboljim hrvatskim izvoznim proizvodima.

Upravo je to bila i tema izlaganja izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji je kroz veliki uspjeh naših Vatrenih na nedavno održanom Svjetskom nogometnom prvenstvu govorio o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda, ali i nužnosti stvaranja pozitivnog i poticajnog okruženja za daljnji napredak.

Input your search keywords and press Enter.