Now Reading:
Dalić u Vodicama gospodarstvenicima govorio o najboljem hrvatskom izvoznom proizvodu
Full Article 2 minutes read

Dalić u Vodicama gospodarstvenicima govorio o najboljem hrvatskom izvoznom proizvodu

zlatko dalić

Više od 350 sudionika okupilo se u Vodicama na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, na kojem su tijekom tri dana raspravljali kako Hrvatsku učiniti zemljom „4I“ – zemljom inovacija, investicija, industrije i izvoza.

Stavljajući ove godine u fokus temu ‘Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku’, najveći stručnjaci upravo iz tog područja govorili su o strateškom privlačenju investicija privatnog sektora, stvaranju poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i poduhvate te pozicioniranje Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje.

Kao domaćin konferencije, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat naglasio je kako je cilj poticati proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranoga gospodarstva i kreativnih te tehnoloških inovacija. „Upravo iz tog razloga smo, u suradnji s agencijom HAMAG-BICRO, uložili novih 22 milijuna kuna u inovativne poduzetničke projekte”, istaknuo je ministar Horvat i dodao kako budućnost našega gospodarstva vidi u inovativnoj industriji, a da su srebrni Vatreni iz Rusije među najboljim hrvatskim izvoznim proizvodima.

Upravo je to bila i tema izlaganja izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji je kroz veliki uspjeh naših Vatrenih na nedavno održanom Svjetskom nogometnom prvenstvu govorio o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda, ali i nužnosti stvaranja pozitivnog i poticajnog okruženja za daljnji napredak.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.