Now Reading:
Izbornik Dalić će danas gospodarstvenicima i političarima govoriti o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda
Full Article 2 minutes read

Izbornik Dalić će danas gospodarstvenicima i političarima govoriti o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i ove godine okupilo je sam državni vrh, brojne renomirane stručnjake, predstavnike lokalne i regionalne samouprave te velik broj poduzetnika i gospodarstvenika na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održava u Vodicama. Ova manifestacija već je godinama izvrsna prigoda svima njima za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim gospodarskim izazovima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske kroz jačanje investicija i poticanje inovacija.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja Savjetovanja, svim sudionicima su se obratili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Vodica Nelka Tomić.

Pod sloganom „Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku“, ovogodišnje Savjetovanje tematski je usmjereno na poticanje proizvodnih investicija, razvoj industrije, izvozno orijentirano gospodarstvo temeljeno na tehnološkim inovacijama te na predstavljanje mjera i aktivnosti kojima će se potaknuti još jači razvoj poduzetništva u Hrvatskoj.

Drugi dan održavanja Nacionalnog savjetovanja donosi zanimljive panele, uključujući panel „Pitajte Vladu“ i „Kako i zašto (uspješno) poslovati u Hrvatskoj“, u kojem će renomirani hrvatski poduzetnici podijeliti svoja poslovna iskustva. Posebno će zanimljivo biti predavanje izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji će kroz veliki uspjeh naših Vatrenih na nedavno održanom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji govoriti o važnosti sporta kao hrvatskog izvoznog proizvoda. Poslijepodne će biti rezervirano za predstavljanje gaming industrije, kao jedne od najbrže rastućih industrija u svijetu, o čemu će posebno govoriti direktor Reboot InfoGamera Damir Đurović i autor video igre SCUM Andrej Levenski.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.