Now Reading:
Osnovna škola Đurmanec dobiva novu sportsku dvoranu
Full Article 2 minutes read

Osnovna škola Đurmanec dobiva novu sportsku dvoranu

sportska dvorana durmanec

Nakon gotovo devet godina gradnje Općina Đurmanec, odnosno tamošnja osnovna škola, dobit će novu sportsku dvoranu.

Sve bi trebalo biti gotovo do kraja svibnja kako je u utorak, prilikom obilaska dvorane, najavio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Poručio je da će se dvorana otvoriti do kraja idućeg mjeseca do kada bi trebala biti gotovo i uporabna dozvola dok će sam završetak radova biti i ranije, negdje oko 17. svibnja.

-Nismo imali dodatnog prebacivanja financijskog plana. Znači, ono sukladno ovom ugovoru kojeg smo potpisali od 11,7 milijuna kuna za završetak sportske dvorane a toliko će i ona koštati. U prvoj fazi dok mi nismo preuzeli gradnju je 3,7 milijuna uplatila općina a 3,5 županija te 800 tisuća Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i 1,7 milijuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – pojasnio je Kolar koji dodajući da će izgradnja dvorane ukupno koštati oko 20 milijuna kuna.
-Ova dvorana je sjajno opremljena. Ima i zid za penjanje i još nekih sprava koje nećete moći vidjeti u drugim dvoranama, ne samo ovdje u županiji već i širom Hrvatske. Uspjet ćemo otvoriti dvoranu dok će još trajati školska godina tako da će djeca barem malo isprobati novu dvoranu – kazao je župan.

Očekuje da će Općina dvoranu otvoriti i drugim udrugama i sportskim klubovima ali i da će manirom dobrog gospodara paziti na nju.
Načelnik Općine Damir Belošević potvrdio je da će kroz mjesec dana biti sve u funkciji i da će osim učenika nju koristiti desetak sportskih udruga s područja općine koje su već sada iskazale zainteresiranost.

Inače, Krapinsko-zagorska županija financirala je izgradnju dvorane sa 14 milijuna kuna, Općina je osigurala 3,5 milijuna, Ministarstvo regionalnog razvoja pribavilo je 820 tisuća te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1,7 milijuna kuna. 

siniša.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.