Now Reading:
“Junak” iz doline, iz te ravne Podravine vozio sa više od 3 promila alkohola u krvi
Full Article 2 minutes read

“Junak” iz doline, iz te ravne Podravine vozio sa više od 3 promila alkohola u krvi

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, sankcionirano je 127 prometnih prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićen je bio jedan vozač.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 21. travnja, u 12.00 sati na otvorenom dijelu ceste Popovec Kalnički – Vinarec, kada je 59-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,04 g/kg. Vozač je bio uhićen.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 19. travnja, u 09.32 sata, na državnoj cesti DC 2 u mjestu Vlaislav kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 107 km/h iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečeno je 1 mladi vozača (00,00 do 0,50 g/kg – 1). Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača, utvrđena je u ponedjeljak, 22. travnja, u 23.13 sati na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima kada je 18-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,11 g/kg.

Mladi vozači sankcionirani su i poradi prekoračenja dopuštene brzine kretanja (1), nekorištenja sigurnosnog pojasa (3) i nepropisnog korištenja mobitela (1). Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je 1 recidivist, koji je počinio prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju na prisutnost alkohola u organizmu. Recidivista je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.