Now Reading:
“Junak” iz doline, iz te ravne Podravine vozio sa više od 3 promila alkohola u krvi
Full Article 2 minutes read

“Junak” iz doline, iz te ravne Podravine vozio sa više od 3 promila alkohola u krvi

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, sankcionirano je 127 prometnih prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićen je bio jedan vozač.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 21. travnja, u 12.00 sati na otvorenom dijelu ceste Popovec Kalnički – Vinarec, kada je 59-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,04 g/kg. Vozač je bio uhićen.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 19. travnja, u 09.32 sata, na državnoj cesti DC 2 u mjestu Vlaislav kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 107 km/h iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečeno je 1 mladi vozača (00,00 do 0,50 g/kg – 1). Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača, utvrđena je u ponedjeljak, 22. travnja, u 23.13 sati na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima kada je 18-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,11 g/kg.

Mladi vozači sankcionirani su i poradi prekoračenja dopuštene brzine kretanja (1), nekorištenja sigurnosnog pojasa (3) i nepropisnog korištenja mobitela (1). Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je 1 recidivist, koji je počinio prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju na prisutnost alkohola u organizmu. Recidivista je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.