Now Reading:
Uživajte dok možete – stiže promjena vremena, vjerojatno i “prljava kiša”
Full Article 1 minutes read

Uživajte dok možete – stiže promjena vremena, vjerojatno i “prljava kiša”

park

I danas će, baš kao i proteklih nekoliko dana, mnogi biti zadovoljni vremenskim prilikama. Naime, i ponedjeljak će biti iznadprosječno topao, s temperaturom stupanj ili dva višom od jučerašnje. Bit će većinom sunčano, poslijepodne uz ponegdje umjerenu naoblaku te uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Najviša temperatura oko 22 °C.

Sutra pak će biti većinom oblačno, mjestimice s kišom, uz pad temperature zraka. Ponegdje može biti i prljave kiše s pustinjskim pijeskom iz Sahare. Puhat će umjeren i jak jugoistočni vjetar, a najviša će dnevna temperatura biti i desetak stupnjeva niža od današnje.

U srijedu će biti promjenljivo, povremeno s lokalnim pljuskovima, ali uz porast temperature zraka pa bi tako na varaždinskom području u najtoplijem dijelu dana moglo biti 20 stupnjeva ili čak i više.

Prema trenutnim prognozama, u četvrtak i petak bit će djelomice sunčano i još toplije, a u subotu stiže novo naoblačenje s kišom.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak
Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti uglavnom povoljne. Tijekom dana će se pogoršavati, pa se kod osjetljivijih meteoropata mogu javiti umor, razdražljivost i glavobolja. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.