Now Reading:
Bunjac svojim divljačkim ispadom i prijetnjom smrću u Saboru srozao rejting Živog zida
Full Article 2 minutes read

Bunjac svojim divljačkim ispadom i prijetnjom smrću u Saboru srozao rejting Živog zida

bunjac

Kad bi se idući vikend održavali izbori za Hrvatski sabor, 28 posto (27,6%) biralo bi HDZ, za SDP bi glasovalo gotovo 18 posto birača (17,8%). Živi zid više nego upola slabiji – 8,1%, Most je na točno 7%. U odnosu na ožujak HDZ stoji gotovo jednako. Pad iznosi zanemarivih 0,3%. SDP bilježi rast od 1,2 posto. Agresivan ispad zastupnika Branimira Bunjca i prijetnje smrću saborskoj straži Živi zid su, čini se, skupo stajali. Ta je stranka ovaj mjesec najviše pala u odnosu na ožujak – 2,5%. S 10,6 na 8,1%.

Iako bi to ušlo u razinu nemjerljivog, HRejting pokazuje rast Neovisnih za Hrvatsku za 0,5 posto i Starta za 0,3 posto. HSS je istodobno pao 0,6 posto, a kretanje potpore listi Mislava Kolakušića znat će se tek od sljedećeg mjeseca jer se prvi put pojavila u našoj anketi.

Neznatno manje ili jednako glasova kao prošli mjesec, dobili bi stranka Milana Bandića, HNS, Pametno i GLAS. Slično je i u skupini stranaka s rezultatom nižim od 2%, gdje zanemarivo raste tek HSU (0,4%). IDS, nakon svega što se dogodilo s Uljanikom ima pad od 0,2 posto.

Pada broj neodlučnih birača. U ožujku ih je bilo više od 11% (11,3%), a sad ih je manje od 10% (9,8%).

www.sjever.hr/Direktno.hr

Input your search keywords and press Enter.