Now Reading:
19. Naj naj naj festival
Full Article 2 minutes read

19. Naj naj naj festival

teatar

“Osamnaest godina postojanja sa sigurnošću potvrđuje da se Naj, naj, naj festival u produkciji kazališta Žar ptica trajno pozicionirao na mapi kazališnih događanja u kulturi grada Zagreba kao mjesto svečanosti kazališta za djecu, mogućnost da mala publika vidi na jednom mjestu i u ograničenom vremenu nove predstave iz Hrvatske i svijeta, otkrije nove priče i nove tendencije postavljanja predstava koje osim veselja i druženja pružaju pogled na društvene, ekološke, kulturne i socijalne probleme”. rekla je selektorica Željka Turčinović.

18-godišnja ljubav između Naj, naj, naj festivala i dječje publike rezultirala je 263 festivalskom predstavom od kojih je, postavši međunarodni 2007.godine, 57 bilo iz inozemstva i to: iz Španjolske, Rusije, Japana, Jakutske, Južne Koreje, Litve, Izraela, Finske, Belgije, Francuske, Italije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Bugarske… Festivalske predstave na svim dosadašnjim festivalima pogledalo je oko 73280 gledatelja.

Novo 19. izdanje Naj, naj, naj festivala održat će se od 24. do 28. travnja, a u pet festivalskih dana vidjet ćemo ukupno 9 predstava.

Između 62 pristigle prijave iz inozemstva i 25 iz Hrvatske, selektorica festivala dramaturginja Željka Turčinović ove godine odabrala je šest domaćih i tri strane predstave.

Iz Hrvatske će, pored GK Žar ptice kazališta domaćina, nastupiti: GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena.

Iz svijeta nam po prvi put iz daleke Ugande stiže kazalište Blac Anthem iz Kampale, s temom o zaštiti planeta Zemlje u svojoj predstavi Plastika. Narodnu priču iz Gruzije donosi Državno kazalište za djecu i mlade Nodar Dumbadze iz Tbilisija, a iz susjedne Austrije Dschungel Wien plesnu priču o radosti za najmlađe.

Izabrana kazališta izvest će svoje predstave koje svaka na svoj način potiču na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih.

19. međunarodni Naj, naj, naj kroz radost kazališnog druženja sve ih objedinjuje pod motom “Nek nam Zemlja svima bude dom”.

Festival će trajati za vrijeme proljetnih školskih praznika, a ulaznice za sve predstave su besplatne koje se preuzimaju 1 sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.

www.sjever.hr/zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.