Now Reading:
Rasterećenje prometa kroz centar Krapine
Full Article 2 minutes read

Rasterećenje prometa kroz centar Krapine

krapina

Promet kroz grad Krapinu trebao bi se sada rasteretiti nakon što je u četvrtak za promet otvoren novoizgrađeni dio Ulice Frana Galovića u duljini od gotovo pola kilometara. Radove je obišao krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović koji je podsjetio da su radovi počeli prošle godine u srpnju.

-Prošle godine je u srpnju bilo otvorenje na početku radova na produženju Ulice Frana Galovića. Riječ je o ulici s kojom se centar grada spaja sa zagorskom magistralom i gospodarskom zonom. Cesta ima sve dozvole i ona je od danas otvorena za promet i na korist svim građanima da skrate put od već spomenute linije kretanja od centra grada prema zagorskoj magistrali odnosno gospodarskoj zoni – rekao je Gregurović te nastavio:

-Radove je preko natječaja provodila tvrtka Jedinstvo. Zahvaljujem izvođačima što su radovi napravljeni kvalitetno i u predviđenim rokovima – kazao je Gregurović. Inače, sredstva za izgradnju cesta osigurana su preko programa ruralnog razvoja mjera 7. Sagrađeno je oko 467 metara nove ceste a važno je za naglasiti da je komunalno poduzeće Krakom postavilo kolektore kako se nova prometnica ne bi uništavala kada počne projekt Aglomeracije Krapina. Za izgradnju ceste odobreno je 4,5 milijuna kuna a samim postupkom javne nabave nešto se uštedilo,. Ukupno su samo troškovi izgradnje na kraju iznosili gotovo 3,5 milijuna kuna.

-Drago mi je da je ova cesta konačno napravljena. Njenom izgradnjom rasteretit će se promet kroz Krapinu – zaključio je Gregurović.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.