Now Reading:
Na 5. Mathfestu 584 učenika od 3. do 8. razreda
Full Article 2 minutes read

Na 5. Mathfestu 584 učenika od 3. do 8. razreda

peti mathfest

U Termama Tuhelj održao se 5. Mathfest, festival matematike, na kojem je sudjelovalo 584 učenika, podijeljenih u 146 ekipa, sa 142 mentora iz 37 osnovnih škola, prvenstveno s područja Krapinsko-zagorske županije, ali i nekoliko škola iz drugih dijelova Hrvatske.

5. Mathfest otvorila je zamjenica župana KZŽ Jasna Petek. Organizator događanja je udruga Mathkaj – matematičko društvo Krapinsko – zagorske županije. 

„Udruga MathKaj  provodi ovakav odličan festival matematike kojim se popularizira matematika, kojom se djeca motiviraju za rad u tom području. Matematika je sastavni dio ne samo brojnih nastavnih problema, nego cjelokupnog našeg života. Krapinsko-zagorska županija rado podupire ova i slična događanja.  U proteklih nekoliko godina uložili smo izuzetan napor u podršku radu s darovitom djecom i mladim ljudima iz naše županije kroz različite aktivnosti, projekte, rad s darovitom djecom, edukacijom nastavnika i odgojno-obrazovnim djelatnicima, kroz ljetne i zimske radionice koje su vezane za darovite, motivirane i talentirane, kroz projekt LUMEN. Dakako da same škole i udruge provode projekte koje su vezane uz podršku rada s darovitom djecom“, rekla je zamjenica Petek.

Natjecanje se provodilo u tri skupine: 3. i 4. razred, 5. i 6. razred i 7. i 8. razred.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.