Now Reading:
Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić: Ministarstvo uprave potvrdilo da nema nepravilnosti u u radu Gradskog vijeća
Full Article 4 minutes read

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić: Ministarstvo uprave potvrdilo da nema nepravilnosti u u radu Gradskog vijeća

bilić

Gradonačelnik Ludbrega, SDP-ov Dubravko Bilić, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Antunom Šimićem te ostalim suradnicima održao je u četvrtak konferenciju za novinare. Nakon što je gradska vijećnica Petra Horvat prijavila nepravilnosti na sjednicama Gradskog vijeća Grada Ludbrega, Ministarstvo uprave dalo je nakon provedenog nadzora ocjenu zakonitosti rada Gradskog vijeća.


– Ministarstvo uprave dalo je svoju ocjenu zakonitosti rada Gradskog vijeća Grada Ludbrega nakon provedenog nadzora. Nikakve nepravilnosti nisu pronađene. Naime, nakon prijave gradske vijećnice Petre Horvat (HNS) o nepravilnostima na 10. i 11. sjednici Gradskog vijeća proveden je detaljan nadzor koji je samo potvrdio da aktualna vlast (SDP) u suradnji s gradskim djelatnicima odrađuje kvalitetan, i prije svega sukladan zakonu posao. Boljitak građana i razvoj grada naš su prioritet, a dokaz su i brojni aktualni projekti. To je pravac kojim nastavljamo raditi i dalje, a o cijelom slučaju obavijestit ćemo javnost narednih dana – kazao je Bilić.


Govoreći o razlozima konferencije za novinare Bilić je rekao da je ovo neobičan slučaj iskaza sumnje u rad Gradskog vijeća, ali i iskaz sumnje u rad gradskih službi i rad zaposlenika grada. Ured državne uprave svojim je nalazom potvrdio upravo to da i gradske službe i službenici rade kako treba.
Predsjednik Vijeća kazao je da ovaj slučaj nije ni ugodan ni pristojan. Kazao je kako je vijećnica Horvat prema Državnoj pravi nastupila da su 10. i 11. sjednica nezakonite kao, prema njenom mišljenju, i odluke na toj sjednici. Potom je Ministarstvo uprave tražilo očitovanje od strane Grada kao i sve materijale. Od Ministarstva je stigao odgovor da je slijedom činjenica vidljivo da nisu utvrđene bilo kakve nepravilnosti koje bi upućivale na to da bi sjednice bile nezakonite.


Nastavio je kako to nije završilo jer je sada grupa građana Ministarstvu poslala predstavku o nezakonitosti rada 13. sjednice. Potvrdio je kako je opet materijal, sav vezan uz sjednicu, poslan Ministarstvu. Inače, Šimić je rekao kako je grupa građana poslala anonimnu predstavku i da su spremni, navode u dopisu, da sve pošalju nadležnom Državnom odvjetništvu.
– Nama je samo dana mogućnost kako upravljati ovim gradom, omogućiti građanima bolji život i osigurati što bolje uvjete za gospodarstvenike – zaključio je Šimić.


Bilić je potom kazao kako Grad Ludbreg cijelo vrijeme od svog osnutka funkcionira zakonito, a da službenici časno i odgovorno rade svoj posao. Sumnje koje su pojedinci istaknuli njega osobno žaloste jer iz toga se vidi da neki ne razmišljaju o boljitku grada Ludbrega.


– Imamo puno povjerenje u rad službenika. Nama je jedini cilj mijenjati Ludbreg nabolje i pripremati projekte koji će mijenjati Ludbreg nabolje. Drago nam je da je Ministarstvo uprave prepoznalo da radimo dobro. Svi oni koji sumnjaju u naš rad mogu to prijaviti – izjavio je Bilić.
– Kroz rad Gradskog vijeća mi odgovorno i transparentno prenosim građanima ono što radimo – kazao je i dodao da građani mogu pratiti rad samih sjednica jer se one prenose uživo putem medija, a građani mogu kroz razne javne rasprave sudjelovati u projektima koji se provode.


Vratio se na slučaj da je i 13. sjednica prijavljena kao nezakonita te je siguran da će Ministarstvo uprave odbaciti i te prijave, kao i za 10. i 11. sjednicu. Zaključio je da građani iz svih projekata, iz svega što se u Ludbregu pozitivno događa, vide kako se u Gradu Ludbregu radi.
Bilić je odgovarajući na pitanje novinare rekao da su neke od primjedbi bile na način na koji je donijeta odluka o komunalnoj naknadi. Zaključio je da je najvažnije da je Ministarstvo uprave potvrdilo da su sve odluke, kao i same sjednice, bile zakonite.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.