Now Reading:
Deset Roma privedeno u DORH u Varaždinu ipak nisu zadržani u istražnom zatvoru
Full Article 1 minutes read

Deset Roma privedeno u DORH u Varaždinu ipak nisu zadržani u istražnom zatvoru

sud

Deset pripadnika romske nacionalne manjine iz Koprivničko-križevačke županije, koji su krajem tjedna privedeni u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, pušteni su svojim kućama. Riječ je o deset osoba koje se tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, spolnog iskorištavanja djeteta, podvođenja i još nekoliko drugih kaznenih djela.

Da su nakon uhićenja privedeni potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić koji je rekao da je deset osoba privedeno, ispitano, ali i pušteno.Pojasnio je da su nakon ispitivanja pušteni jer nisu utvrđene okolnosti koje bi zahtjevale njihovo zadržavanje odnosno određivanje mjere istražnog zatvora. Naglasio je da su zbog toga i privedene na Županijsko državno odvjetništvo radi ispitivanja postoji li potreba za njihovom zadržavanjem. Kazao je kako više informacija o cijelom slučaju ne može reći jer, naglasio je, postupak ide dalje.

Podsjetimo, koprivničko-križevačka policija prošli je tjedan uhitila deset osoba s područja Koprivničko-križevačke županije koji su nakon uhićenja privedeni u Varaždinu u Županijsko državno odvjetništvo. Riječ je o pripadnicima romske nacionalne manjine među kojima i nekoliko maloljetnika.

s.kalajdžija/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.