Now Reading:
Deset Roma privedeno u DORH u Varaždinu ipak nisu zadržani u istražnom zatvoru
Full Article 1 minutes read

Deset Roma privedeno u DORH u Varaždinu ipak nisu zadržani u istražnom zatvoru

sud

Deset pripadnika romske nacionalne manjine iz Koprivničko-križevačke županije, koji su krajem tjedna privedeni u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, pušteni su svojim kućama. Riječ je o deset osoba koje se tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, spolnog iskorištavanja djeteta, podvođenja i još nekoliko drugih kaznenih djela.

Da su nakon uhićenja privedeni potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić koji je rekao da je deset osoba privedeno, ispitano, ali i pušteno.Pojasnio je da su nakon ispitivanja pušteni jer nisu utvrđene okolnosti koje bi zahtjevale njihovo zadržavanje odnosno određivanje mjere istražnog zatvora. Naglasio je da su zbog toga i privedene na Županijsko državno odvjetništvo radi ispitivanja postoji li potreba za njihovom zadržavanjem. Kazao je kako više informacija o cijelom slučaju ne može reći jer, naglasio je, postupak ide dalje.

Podsjetimo, koprivničko-križevačka policija prošli je tjedan uhitila deset osoba s područja Koprivničko-križevačke županije koji su nakon uhićenja privedeni u Varaždinu u Županijsko državno odvjetništvo. Riječ je o pripadnicima romske nacionalne manjine među kojima i nekoliko maloljetnika.

s.kalajdžija/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.