Now Reading:
Je li netko namjeravo zapaliti skladište varaždinske komunalne tvrtke Čistoća?
Full Article 3 minutes read

Je li netko namjeravo zapaliti skladište varaždinske komunalne tvrtke Čistoća?

kanistri

U subotu, 13. travnja oko 18 sati na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u skladište otpadne tkanine u krugu komunalnog poduzeća sa sjedištem u ulici Ognjena Price u Varaždinu, kojom prilikom nije ništa otuđio. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela – stoji u priopćenju policije. Potvrdu smo dobili i od direktora Čistoće Davora Skroze koji nam je ujedno dao i više informacija:

-U subotu oko 19:00 sati tri nepoznate osobe primijećene su na industrijskom dvorištu TD ČISTOĆA d.o.o. na lokaciji Trg Pavla Štoosa 41 (tzv. Šintarija) uz skladište otpadnog tekstila i plastike. Nepoznate osobe su se, a nakon što su uočene od zaštitara tvrtke Arsenal –Ivezić d.o.o., koja obavlja zaštitu objekata i imovine na objektima društava ČISTOĆA, AQUATEHNIKA VARKOM na ovoj lokaciji, dale u bijeg prema kanalu hidroelektrane. Odmah po uočenom nedozvoljenom pristupu zaštitar je obavijestio odgovornu osobu u ČISTOĆI koja je potom obavijestila Policiju koja je ubrzo izašla na očevid. Očevidom je utvrđena provala u skladište sa tekstilom, a obzirom na pravovremenu intervenciju zaštitarske službe nije se uspjelo ništa otuđiti – izjavio je za aktualno.hr Skroza.

No, iz ČISTOĆE napominju da su nepoznate osobe sa sobom donijele i dva kanistra u kojima se nalazilo otpadno motorno ulje, oko 15 litara, koje je nakon njihovog bijega ostalo na lokaciji uz skladište. Smatraju da ga zasigurno nisu donijeli na skladištenje, a ako jesu onda je za svaku pohvalu njihova ekološka osviještenost. Obzirom na neugodna iskustva od prije 6 godina kada je na lokaciji Brezje u pogonu za baliranje otpada bio podmetnut požar od strane nepoznatog počinitelja, a nakon ondašnjih učestalih medijskih napada na VARKOM i radnu jedinicu ”Čistoća” radi baliranja otpada, u ČISTOĆI sumnjaju da je i ovaj događaj za posljedicu mogao imati sličnu namjeru.

Kada već jednom doživite pokušaj paljenja imovine kao što smo imali u Varkom-u 24.05.2013. godine na lokaciji Brezje onda, kako se kaže, ”pušete na jogurt”. Stoga pohvaljujemo prisebnu i efikasnu reakciju zaštitarske službe ARSENAL-IVEZIĆ jer bi u protivnom u najgorem scenariju danas možda imali nesagledive posljedice po imovinu društva kao i na okoliš obzirom je na lokaciji uskladištena znatna količina otpadnog tekstila i plastike koji se nalaze u neposrednoj blizini pogona za sortiranje, a da ne spominjemo pse u Udruzi SPAS. Moramo napomenuti da se do sada na ovoj lokaciji tj. Šintariji nisu dešavale nikakve provale, a kamoli neka oštećivanja imovine u vlasništvu društava koja su ovdje smještena – navodi direktor Davor Skroza.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.