Now Reading:
Podravci zbilja imaju što za pokazati. Na očuvanju tradicije i kulturne baštine aktivno više od 4.000 članova Zajednice kulturno-umjetničkih udruga
Full Article 2 minutes read

Podravci zbilja imaju što za pokazati. Na očuvanju tradicije i kulturne baštine aktivno više od 4.000 članova Zajednice kulturno-umjetničkih udruga

podravci

Povodom bogate proslave 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, u dvorani Doma mladih u nedjelju, 14. travnja kao poklon građanima održan je svečani koncert „Od Županije samo najbolje“. Uz Županiju, suorganizator koncerta bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga koja ove godine slavi 20 godina uspješnog rada, a nastupili su kulturni amateri s područja Županije.

Predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić izrazila je zadovoljstvo radom Zajednice na njegovanju kulturnog amaterizma koji traje već 20 godina te dodala: „Zahvaljujem Županiji na podršci Zajednici kao krovnoj organizaciji kulturnog amaterizma na ovom području te mi je drago što smo upravo ovim predivnim koncertom započeli proslavu 20. obljetnice. U našem sastavu brojimo 56 udruga, 170 sekcija i preko 4 tisuće članova, a sve su to amateri koji ulažu svoje slobodno vrijeme i ljubav u očuvanje kulturne baštine. Također su najljepši promotori svojih gradova, općina i Županije u Hrvatskoj i inozemstvu, a svima nam želim još mnogo godina uspješnog rada.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić Zajednici je čestitao na važnoj obljetnici, kao i sudionicima koncerta koji već petu godinu zaredom uljepšavaju proslavu Dana Županije.

Ponosni smo na 20 godina uspješnog i kvalitetnog rada naše Zajednice, a njezini vrijedni članovi svugdje su poznati upravo po svojem predanom radu na očuvanju tradicijskih vrijednosti Podravine i Prigorja. Županija će i nadalje podržavati kulturni amaterizam, kao i čuvanje bogatstva naše tradicije u svakom obliku, a svima želim da večeras odu kući ispunjenih srca.“, poručio je zamjenik Ljubić.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je također pohvalio rad Zajednice i njezinih članova.

U sklopu koncerta održana je i izložba likovnih radova koji su sudjelovali na 34. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske, a u programu su nastupili: Tamburaški orkestar i zbor Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac, Ludens teatar Dramski studio skupina Kaotis teatralis, KUD „Grgur Karlovčan“ Kalinovac, KUD „Rudar“ Glogovac Ženski vokalni sastav „Rudarice“, Dječja grupa KUD-a Prugovac, Dječja grupa KUD-a „Petar Preradović“ Đurđevac, Literarna sekcija KUD-a „Tomislav“ Sveti Ivan Žabno, KUD „Mudlin” Peteranec, Kulturno-umjetnički centar Koprivnica sekcija Plesni studio „Jump“, Mažoretkinje grada Koprivnice, KUD „Petar Preradović“ Đurđevac Ženski vokalni sastava „ Đurđevčice“, Dječja grupa KUD-a „Rudar“, Glogovac, Dječja grupa Folklornog ansambla Koprivnica, KUD „Zrin“ Legrad i KUD Ždala.

Koncertu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnici županijskih upravnih tijela, članovi Zajednice i kulturnih udruga i društava, kao i brojni građani.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.