Now Reading:
400 tisuća kuna za Lepoglavske udruge
Full Article 2 minutes read

400 tisuća kuna za Lepoglavske udruge

lepoglava udruge

Grad Lepoglava ove je godine za financiranje udruga s područja grada, odnosno za njihove brojne aktivnosti, u proračunu osigurao iznos od 400 tisuća kuna. Nakon provedenog natječaja i donošenja odluka o dodjeli spomenutih sredstava u ponedjeljak su u Lepoglavi potpisani Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za provedbu programa i projekata na području grada Lepoglave u 2019. godini. Uz gradonačelnika Marijana Škvarića na potpisivanju je bio prisutan i predsjednik gradskog vijeća Robert Dukarić, te predsjednici i predstavnici udruga koje djeluju na području grada Lepoglave.

Gradonačelnik Marijan Škvarić je rekao kako je sretan i ponosan što na području Grada djeluje veliki broj udruga koje potenciraju veliku vrijednost i bogatstvo na promoviranju grada, a provedbom natječaja potpisani su ugovori sa 34 udruge.

– Grad Lepoglava predvidio je 400 tisuća kuna za financiranje svih aktivnosti koje provode udruge. Ove udruge objedinjavaju veliki djelokrug rada, kako u kulturi, socijali, zaštiti okoliša, jednim dijelom i gospodarstvu, tako i ostala područja. Svi ti ljudi dragovoljno definiraju svoje ciljeve i u tom dijelu su jedni od najboljih promotora i ambasadora grada Lepoglave – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić. Dodao je kako uz ove udruge grad Lepoglava izdvaja 2 milijuna kuna za sve ostale udruge i to 400 tisuća kuna za udruge Civilnog društva, 805 tisuća kuna za zajednicu sportskih udruga, 700 tisuća kuna za udrugu vatrogasaca kao i za Crveni križ.

Uz gradonačelnika na potpisivanju je bio prisutan i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarića koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio im se na radu i svim aktivnostima koje udruge iniciraju na promoviranju Grada.

U ime udruge Umirovljenika grada Lepoglave zahvalila se predsjednica udruge Marija Varović koja je zadovoljna jer je udruga ispunila sve planirane aktivnosti.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.