Now Reading:
Varaždin iz Zagreba nosi tri velika boda!
Full Article 4 minutes read

Varaždin iz Zagreba nosi tri velika boda!

nk varaždin

Varaždin je pokazao kako i bez Jerteca zna i može igrati. Hrabro, agresivno i borbeno suprotstavili su se Dinamu koji je za ovu utakmicu „povukao“ četvoricu igrača iz prve momčadi: Majera, Andrića, Moharramija i Moru. S druge strane Karačić je bez Jerteca postavio formaciju 4-1-4-1 u kojoj je zadnjeg veznog igrao Babić, ali itekako mu je pomagao sjajni Brlečić. Dinamo je uglavnom imao inicijativu, više loptu u nogama, ali Varaždin je ostavljao bolji dojam u prvom dijelu.

Nije se zatvorio, nije se panično branio i čim bi osvojio loptu krenuo bi u brzi napad. U 17. minuti Brlečić je odlično uposlio Benka, koji prima loptu na nekih 25 metara, radi korak, dva, i onda ljevicom snažno puca i pogađa lijevi donji kut vratara Jurića za potpuno zasluženo vodstvo. Dinamo je i dalje igrao, pleo mrežu, a Varaždin je promašio još dvije dobre prilike. Prvo je Benko sa 25 metara, u 20 minuti, pucao preko gola, a onda je Stolnik, na dodavanje Senića, također pucao preko gola sa desetak metara. Dinamo je u 38. minuti imao sjanju priliku. Majer je iz slobodnog udarca pogodio na gol liniji Babića, loptu je prihvatio Baturina i sa tri metra pucao u Nevistića, lopta se opet odbila do Baturine, ali je ovoga puta stativa spasila Varaždince.


Dinamo je u nastavku pojačao „gas“ i stvorio nekoliko dobrih prilika. Recimo u 56. minuti Majer je izbio sam ispred Nevistića, ali je ovaj odlično obranio. Nekih desetak minuta kasnije Čurić je pucao, a Vuk blokirao. U 70. minuti teška pogreška Nevistića kome je ispala čista lopta, Čuže je pucao,ali je sa same gol linije u korner loptu poslao Senić. I onda nepisano pravilo: ako ne zabiješ – primiš. Brlečić je nakon jedne kontre Varaždina uposlio Glavicu na vrhu šesnaesterca, a ovaj iz prve odlično pucao i pogodio gol Jurića za velikih 2:0. Dinamo se nije predavao pa je Andrić u 85. minuti sa pet metara pucao glavom kraj gola. Tri minute kasnije opet greška Nevistića, opet mu je ispala lopta, ali Andrić to nije znao kazniti.

Nevistić se za ovu pogrešku iskupio već u sljedećoj akciji Dinama kada je fenomenalno obranio odličan udarac More iz blizine. U sudačkoj nadoknadi Dinamo je uspio smanjiti golom Šipoša na asistenciju Čužea. Kada se sve sabere potpuno zaslužena i velika pobjeda Varaždina koja ga ostavlja u mrtvoj utrci s Šibenikom za prvo mjesto koje izravno vodi u Prvu ligu. Svi su svoje uloge odradili više nego dobro, ali stoperi Senić i Stolnik bili su gotovo neprelazni, dobili su puno zračnih dvoboja. Sredinu su sjajno držali, Brlečić i Babić, a Glavica i Benko su poentirali kada je bilo najvažnije.

Branko Karačić, trener Varaždina: Ova je utakmica pokazala kako imamo kvalitetnu ekipu, rekao bih jednu obitelj. Kada je bilo najpotrebnije odigrali smo najzrelije ove sezone. Nakon što smo uoči početka tekme vidjeli s kojim sastavom će danas Dinamo igrati protiv nas, to nas je još više motiviralo. Apsolutno smo kontrolirali utakmicu od početka do kraja, postigli golove na vrijeme, a mogli smo i još koji čime bismo mirno priveli utakmicu kraju. Sve čestitke mojim dečkima na igri i borbenosti.

Dinamo II – Varaždin 1:2 (0:1)
Zagreb – igralište Hitrec – Kacijan. Sudac: Marko Cestarić (Sisak). Žuti kartoni: Miličević, Senić, Črnko, Kolarić (Varaždin).
Strijelci: 0:1 Benko (17), 0:2 Glavica (73), 1:2 Šipoš (90+4).
Dinamo II: Jurić, Moharrami, Gogić, Čurić, Čalušić (od 51. Franjić), Moro, Bagarić (od 78. Šipoš), Čuže, Andrić, Majer, Baturina (od 57. Carracedo).
Varaždin. Nevistić, Perković, Stolnik, Senić, Miličević, Babić, Fučak (od 60. Vuk), Brlečić (od 90. Zebić), Kolarić, Glavica (od od 86. Črnko), Benko.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.