Now Reading:
Pobjednik 8. KIKI festivala Film Fauve
Full Article 50 second read

Pobjednik 8. KIKI festivala Film Fauve

8 kiki festival

Kratkometražni igrani film Fauve, kanadskog autora Jeremya Comtea, pobjednik je osmog izdanja međunarodnog festivala dječjeg filma, koji je održan od 08. do 12. travnja 2019. godine u Zaboku. Radnja filma: U nadzemnom rudniku, dva su dječaka zaokupljena prividno nevinom igrom moći, dok ih promatra Majka Priroda.

Završnoj projekciji, na kojoj je održana svečanost proglašenja pobjednika, nazočili su župan Željko Kolar i zamjenica Jasna Petek te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. Ovogodišnji KIKI festival donio je 30 filmova iz 18 država svijeta. KIKI se od 2012. godine održava u Zaboku, a programski je posvećen profesionalnom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom kratkometražnom filmu namijenjenom gledateljima predškolske i školske dobi.

Festival je nastao s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kino kulture te poseban naglasak stavlja na edukativne filmove koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje, ali i popratne edukativne sadržaje.

www.sjever.hr/kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.