Now Reading:
Tradicija naših starih i Vuzmena košarica
Full Article 1 minutes read

Tradicija naših starih i Vuzmena košarica

tradicija naših starih

U sklopu programa obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, održati će se i manifestacija „Tradicija naših starih“. Manifestacija počinje u 9,30 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, sutra 13. travnja.

Posjetitelji će moći razgledati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga i domaćih radinosti te uživati u prikazu starih običaja, kao i domaćoj hrani i piću. Prijavljeno je nešto više od 50-tak izlagača koji će, između ostalog, predstaviti tradicijske suvenire, ukrase, ručne radove, rukotvorine od drveta, slike i skulpture.

„Tradicija naših starih“ posvećena je očuvanju bogatstva kulturne baštine Podravine i Prigorja, a na prostoru Zrinskog trga održat će se i manifestacije Vuzmena košarica i Ribolovci svome gradu.

Vuzmenu košaricu i ove godine organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa dječjim vrtićem „Vrapčić“, a u sklopu projekta Pisanica od srca. Ove je godine prijavljeno ukupno 18 vuzmenih košarica koje pripremaju i izrađuju djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj ovog projekta je očuvanje i prenošenje tradicije oslikavanja jaja uoči Uskrsa tehnikama i materijalima koje su koristili naši stari.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.