Now Reading:
Tradicija naših starih i Vuzmena košarica
Full Article 1 minutes read

Tradicija naših starih i Vuzmena košarica

tradicija naših starih

U sklopu programa obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, održati će se i manifestacija „Tradicija naših starih“. Manifestacija počinje u 9,30 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, sutra 13. travnja.

Posjetitelji će moći razgledati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga i domaćih radinosti te uživati u prikazu starih običaja, kao i domaćoj hrani i piću. Prijavljeno je nešto više od 50-tak izlagača koji će, između ostalog, predstaviti tradicijske suvenire, ukrase, ručne radove, rukotvorine od drveta, slike i skulpture.

„Tradicija naših starih“ posvećena je očuvanju bogatstva kulturne baštine Podravine i Prigorja, a na prostoru Zrinskog trga održat će se i manifestacije Vuzmena košarica i Ribolovci svome gradu.

Vuzmenu košaricu i ove godine organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa dječjim vrtićem „Vrapčić“, a u sklopu projekta Pisanica od srca. Ove je godine prijavljeno ukupno 18 vuzmenih košarica koje pripremaju i izrađuju djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj ovog projekta je očuvanje i prenošenje tradicije oslikavanja jaja uoči Uskrsa tehnikama i materijalima koje su koristili naši stari.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.