Now Reading:
Grad Samobor potiče zapošljavanje
Full Article 2 minutes read

Grad Samobor potiče zapošljavanje

samobor

U veljači ove godine broj registriranih nezaposlenih osoba u Samoboru, sukladno podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je 785, čime se nastavlja pozitivan trend smanjenja broja nezaposlenih. Bilježi se, nasuprot tome, kontinuirani porast broja stanovnika.

U skladu s tim, ove je godine Grad Samobor povećao  sredstva za poticanje zapošljavanja u privatnom sektoru, a javni poziv je u tijeku.
Osobito se potiče zapošljavanje mladih, a poslodavci koji će zaposliti osobu do 30 godina starosti dobit će i veću subvenciju. Osim zapošljavanja mladih, potiče se zapošljavanje u proizvodnom sektoru te su za isti potpore veće. Ovo je jedna u nizu mjera kojima Samobor potiče zapošljavanje a možemo pratiti i povećanje broja otvorenih obrta u odnosu na zatvorene. 

„Padu nezaposlenosti doprinijele su mjere poticanja razvoja u gospodarstvu, poput potpora (samo)zapošljavanju, potpora za kapitalna ulaganja u proizvodnji i slično, koje se iz godine u godinu realiziraju u sve većim iznosima, ali i potpore u poljoprivredi koje kontinuirano podupiru održavanje i potiču daljnji razvoj poljoprivredne proizvodnje. Tu su i druge mjere gospodarske politike, a treba istaknuti i kako je Samobor grad bez prireza.“, ističe gradonačelnik Krešo Beljak. „Naš je cilj poticati gospodarstvo i pratiti razvoj naših poduzetnika i obrtnika koji su iznimno uspješni.“, dodaje Beljak.

Sredstva potpora za zapošljavanje mogu koristiti gospodarski subjekti koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. Potpore iznose od 4.000,00 do 6.000,00 kuna za svaku novozaposlenu osobu s navršenih 30 godina starosti te od 5.000,00 do 7.000,00 kuna za svaku novozaposlenu osobu do navršenih 30 godina starosti. 

Svaki poslodavac može godišnje ostvariti pravo na potporu za zapošljavanje za najviše tri novozaposlene osobe, a svi detalji javnog poziva dostupni su na www.samobor.hr. 

www.sjever.hr/samobor.hr

Input your search keywords and press Enter.