Now Reading:
Gospođa Yu misli ozbiljno. U utorak je kod župana Kolara
Full Article 1 minutes read

Gospođa Yu misli ozbiljno. U utorak je kod župana Kolara

kumrovečka škola

Kineska poduzetnica Jiang Yu, vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry,bila je u Kumrovec kako bi još jednom iskazala svoju namjeru kupnje bivše političke škole u rodnome mjestu Josipa Broza Tita. Yu je istaknula kako smatra da Kumrovec zbog svoje povijesti ima golem potencijal za kulturni turizam, a želja joj je u ovo malo zagorsko mjesto privući goste ne samo iz Kine, već i cijeloga svijeta.

U društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca, i Marija Rendulića, predsjednika CSEB-a, gospođa Yu obišla je devastirani kompleks političke škole koji bi željela pretvoriti u hotel.

Da gospođa YU misli ozbiljno potvrđuje i najavljeni sastanak za utorak kada bi se trebala susresti sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom. Prijem je najavljen za utorak u 11.00 sati u uredu župana u Krapini.

Gospođa Yu nije zainteresirana samo za zgradu političke škole, već bi u njezinu nastavku gradila još jedan isti takav objekt. Također, zanima je i kupnja spomen doma u Kumrovcu, Titove rezidencije, lokalnog nogometnog stadiona, a voljela bi dobiti i pristup geotermalnim izvorima.

www.sjever.hr/jutarnji.hr Foto Facebook

Input your search keywords and press Enter.