Now Reading:
“Shazam” je film broj 1. u Hrvatskoj i svijetu
Full Article 2 minutes read

“Shazam” je film broj 1. u Hrvatskoj i svijetu

shazam

Sedmi film, u produženom DC svemiru dobio je vjetar u leđa i proslavio se kao broj jedan filmu u svijetu ovaj vikend. Shazam! je i prije samog otvaranja bio proglašen jednim od najboljih filmova o superjunaku što su potvrdile kritike i ocjena na Rotten Tomatoesu.

„Svako dijete sanja o tome da postane superheroj,“ izjavio je redatelj David F. Sandberg. „U svijetu u koji je smještena naša priča, u svijetu gdje postoje Superman i Batman, Billy Batson je dijete kojem se ispuni ta želja.“ Međutim, njegov slučaj je poseban – ne samo da dobije supermoći, Billy postane odrasla osoba – barem izvana – pomoću imena SHAZAM koje sadrži moći Solomona, Herakla, Atlasa, Zeusa, Ahila i Merkura.

Henry Gayden napisao je scenarij pun akcije i smijeha, prema priči koju su on i Darren Lemke adaptirali iz stripova. Superheroj Shazam je zapravo cinični tinejdžer bez roditelja koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i ne zna ništa o takvim junacima, a kamoli kako biti jedan. To je jedinstvena karakteristika ovog heroja, rekao je Sandberg i dodao:

„Izvor njegove moći je magija. On je dijete, ali zato jer ima čisto srce i snažan duh, upravo on postaje zaštitnik čovječanstva.“

U glavnim ulogama su Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Grace Fulton, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews, Marta Milans, i Djimon Hounsou.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.