Now Reading:
“Shazam” je film broj 1. u Hrvatskoj i svijetu
Full Article 2 minutes read

“Shazam” je film broj 1. u Hrvatskoj i svijetu

shazam

Sedmi film, u produženom DC svemiru dobio je vjetar u leđa i proslavio se kao broj jedan filmu u svijetu ovaj vikend. Shazam! je i prije samog otvaranja bio proglašen jednim od najboljih filmova o superjunaku što su potvrdile kritike i ocjena na Rotten Tomatoesu.

„Svako dijete sanja o tome da postane superheroj,“ izjavio je redatelj David F. Sandberg. „U svijetu u koji je smještena naša priča, u svijetu gdje postoje Superman i Batman, Billy Batson je dijete kojem se ispuni ta želja.“ Međutim, njegov slučaj je poseban – ne samo da dobije supermoći, Billy postane odrasla osoba – barem izvana – pomoću imena SHAZAM koje sadrži moći Solomona, Herakla, Atlasa, Zeusa, Ahila i Merkura.

Henry Gayden napisao je scenarij pun akcije i smijeha, prema priči koju su on i Darren Lemke adaptirali iz stripova. Superheroj Shazam je zapravo cinični tinejdžer bez roditelja koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i ne zna ništa o takvim junacima, a kamoli kako biti jedan. To je jedinstvena karakteristika ovog heroja, rekao je Sandberg i dodao:

„Izvor njegove moći je magija. On je dijete, ali zato jer ima čisto srce i snažan duh, upravo on postaje zaštitnik čovječanstva.“

U glavnim ulogama su Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Grace Fulton, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews, Marta Milans, i Djimon Hounsou.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.