Now Reading:
Projektom Međimurskog veleučilišta do nove, kvalificirane radne snage u turizmu
Full Article 2 minutes read

Projektom Međimurskog veleučilišta do nove, kvalificirane radne snage u turizmu

mev

Međimursko veleučilište u Čakovcu provelo je projekt pod nazivom „Poticanje uključivanja ranjivih skupina na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva primjenom inovativnih pristupa“. Iznosi 1.467.147,47 kn te je u stopostotnom iznosu sufinanciran od strane Europske unije i Europskog socijalnog fonda. U prostorijama veleučilišta održana je završna konferencija projekta na kojoj su sudionicima podijeljene potvrde o uspješno završenom programu osposobljavanja.

Dekanica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer istaknula je dva cilja projekta – usavršavanje vlastitih stručnih znanja mentora u području turizma i ugostiteljstva te zapošljavanje teško zapošljivih skupina. „Drago mi je da smo se ponovno okupili nakon godinu dana provedbe hvalevrijednog projekta na kojeg smo izuzetno ponosni,“ poručila je te dodala kako je teorijski dio nastave održan u prostorijama Međimurskog veleučilišta, dok je praktični dio edukacije proveden u suradnji s privatnim partnerima projekta – poduzećima DG SPORT d.o.o., Toplice Sveti Martin d.d., Union d.d. i Aton d.o.o.

„Ovaj projekt povezao je obrazovanje i gospodarstvo te je dobar način promocije turizma i prezentacije naših potencijala. Imamo brojne potencijale i treba samo naći nišu da budemo prepoznatljivi i na drugim tržištima. Za to su potrebni ljudi koji vode sustav i koji su njegovi dionici te kao takvi daju najbolje od sebe. Četiri projektna partnera, Toplice Sveti Martin, DG sport, Aton i Hotel Park, perjanice su našeg turizma i od njih se mnogo očekuje u daljnjoj promociji sportskog, kulturnog i prirodnog turizma. Vjerujem da ćete svi vi uspostaviti dobru suradnju s njima.“ poručio je župan Matija Posavec.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.