Now Reading:
Počeo 8. Kiki – 5 dana, 30 filmova oko 5.000 djece
Full Article 2 minutes read

Počeo 8. Kiki – 5 dana, 30 filmova oko 5.000 djece

osmi-kiki

Jučer je u Multimedijalnom centru Zabok započeo 8. KIKI fest – međunarodni dječji filmski festival kojega organizira Društvo Naša djeca Zabok i udruga Gokul iz Zaboka.

Osmo izdanje KIKI-ja traje do 12. travnja te donosi 30 filmova iz 18 država svijeta. Na otvorenju je prikazan film Frédérica Backa „Čovjek koji je sadio drveće“, dobitnik Oscara 1988. godine.

Prije početka same projekcije, brojne okupljene pozdravila je zamjenica župana JasnaPetek: „U Hrvatskoj nema puno djece koji imaju ovako dostupne filmove iz raznih svjetskih zemalja. Na ovaj se način zasigurno podiže i filmska kultura i interes djece za filmom te ih se uči audiovizualnoj pismenosti i mnogim drugim vještinama“ – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te dodala kako Krapinsko-zagorska županija podržava KIKI festival od samih njegovih početaka te čestitala organizatorima i domaćinu Gradu Zaboku na odličnom projektu. 

Prisutne su pozdravili i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek te Jasenka Borovčak ispred organizatora – Društva Naša djeca Zabok i udruge Gokul iz Zaboka.

KIKI se od 2012. godine održava u Zaboku. Programski je posvećen profesionalnom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom kratkometražnom filmu namijenjenom gledateljima predškolske i školske dobi. Festival je nastao s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kino kulture te poseban naglasak stavlja na edukativne filmove koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje, ali i popratne edukativne sadržaje.

U sklopu svečanosti otvorenja održan je i nastup cirkusanata, dok su nakon projekcije djeca i organizatori sadili drveće. Ovogodišnji KIKI donosi i nekoliko radionica te vođene razgovore o prikazanim filmovima.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.