Now Reading:
Čehok o iskustvima pametnog grada
Full Article 1 minutes read

Čehok o iskustvima pametnog grada

čehok

Na Zagrebačkom velesajmu danas se održava 5. konferencija Smart Cities – Pametnim rješenjima do održivoga grada u organizaciji LIDER MEDIA i u suradnji s Udrugom gradova Republike Hrvatske. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok sudjelovao je u raspravi za okruglim stolom na temu „Inovacijama do održivih gradova“.

Zajedno s predstavnicima Bjelovara, Zagreba, Splita, Supetra i Zaprešića uz moderatore Daria Runtića iz Udruge gradova i Tina Bašića iz Lidera raspravljao je o kvalitetnom upravljanju gradovima temeljem održivih strategija, odgovornosti, transparentnosti te sudjelovanje građana. Također se govorilo o smanjenju emisije štetnih plinova, energetskoj učinkovitosti te zbrinjavanju otpada, pametnoj mobilnosti kao i o digitalizacija gradova.

Gradonačelnik Varaždina dr. Čehok posebno je iskoristio priliku informirati javnost i sudionike konferencije o Tehnološkom parku Varaždin u kojem trenutno djeluje 40 tvrtki sa 250 visokoobrazovanih stručnjaka koji rade na razvijanju različitih rješenja vezanih uz koncept pametnih gradova. Gradonačelnik je najavio i razvojne planove Tehnološkog parka, rekonstrukciju i opremanjem novom infrastrukturom te uređenje novi 4 tisuće kvadratnih metara poslovnog prostora te plan proširenja za dodatnih 6 – 8 tisuća kvadratnih metara.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.