Now Reading:
Čehok o iskustvima pametnog grada
Full Article 1 minutes read

Čehok o iskustvima pametnog grada

čehok

Na Zagrebačkom velesajmu danas se održava 5. konferencija Smart Cities – Pametnim rješenjima do održivoga grada u organizaciji LIDER MEDIA i u suradnji s Udrugom gradova Republike Hrvatske. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok sudjelovao je u raspravi za okruglim stolom na temu „Inovacijama do održivih gradova“.

Zajedno s predstavnicima Bjelovara, Zagreba, Splita, Supetra i Zaprešića uz moderatore Daria Runtića iz Udruge gradova i Tina Bašića iz Lidera raspravljao je o kvalitetnom upravljanju gradovima temeljem održivih strategija, odgovornosti, transparentnosti te sudjelovanje građana. Također se govorilo o smanjenju emisije štetnih plinova, energetskoj učinkovitosti te zbrinjavanju otpada, pametnoj mobilnosti kao i o digitalizacija gradova.

Gradonačelnik Varaždina dr. Čehok posebno je iskoristio priliku informirati javnost i sudionike konferencije o Tehnološkom parku Varaždin u kojem trenutno djeluje 40 tvrtki sa 250 visokoobrazovanih stručnjaka koji rade na razvijanju različitih rješenja vezanih uz koncept pametnih gradova. Gradonačelnik je najavio i razvojne planove Tehnološkog parka, rekonstrukciju i opremanjem novom infrastrukturom te uređenje novi 4 tisuće kvadratnih metara poslovnog prostora te plan proširenja za dodatnih 6 – 8 tisuća kvadratnih metara.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.