Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Kišobrani obavezni, a očekuje nas i veliki pad temperature
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Kišobrani obavezni, a očekuje nas i veliki pad temperature

prognoza

Nakon prvog travanjskog vikenda, i u njegovom drugom tjednu vrijeme će biti relativno toplo, ali i promjenljivo, u većini Hrvatske gotovo svakodnevno uz povremenu kišu, gdjekad i grmljavinu. Izmjena sunčanih razdoblja i oblaka s kišom potaknut će rast prirode i još raznolikije boje od dosadašnjih, a i čestu pojavu duga, ističe Dunja Plačko – Vršnak, dipl. ing., iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.


Na području središnje i sjeverozapadne Hrvatske tijekom jutra bit će kiše, ali su moguća i kraća sunčana razdoblja kojih će više biti sredinom dana. Navečer ponovo kiša. Najviša dnevna temperatura danas će biti oko 19 °C.

Sutra tek nešto male kiše kiše,a dnevna će temperatura biti slična današnjoj ili tek nešto malo niža.

U srijedu i četvrtak očekuje nas puno kiše, ali to nije sve – ako je vjerovati prognostičarima, dnevna će temperatura u četvrtak pasti na svega 8 °C

Tek stupanj, dva viša temperatura očekuje nas u petak, ali bar ne bi trebalo biti kiše, kao ni u subotu, ali ni u nedjelju, a posljednjeg bi dana ovoga tjedna najviša dnevna temperatura trebala biti oko 11 stupnjeva. I još jedna napomena – u subotu će, prema najavama, jutro biti vrlo hladno, jer će temperatura biti samo stupanj iznad nule.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak
U većem dijelu Hrvatske će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne. Razmjerno nepovoljno, uglavnom za reumatičare, te srčane i plućne bolesnike, bit će na južnom Jadranu, te u u Lici i Gorskom kotaru.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.