Now Reading:
Sinoć gorio pogon varaždinske tvrtke u Dugoj Resi. Najavljena krim istraga zbog požara
Full Article 2 minutes read

Sinoć gorio pogon varaždinske tvrtke u Dugoj Resi. Najavljena krim istraga zbog požara

vatrogasci

Požar u kojem je jućer od malo prije 17 sati u Dugoj Resi gori cijeli jedan pogon bivše tvornice Pamučna industrija, sada u vlasništvu varaždinske tvrtke T7 VIS, pod nadzorom je, ali nije lokaliziran, te se očekuje da će biti lokaliziran do jutra, a zbog obima požara odgovornost i postupanje preuzeo je Županijski stožer civilne zaštite pod zapovijedanjem župana Damira Jelića – piše Indec.hr.

Kako je Hini sinoć rekao Jelić, čak tri sata od uočavanja i početka gašenja požar je još aktivan, ali nema veće opasnosti od toga da izmakne kontroli. No očekuje se da će ga vatrogasci gasiti cijelu noć.

Zbog ozbiljnosti situacije pomoć je ponudio i premijer Andrej Plenković, izvijestio je Jelić koji kaže da je premijeru rekao da ništa nije potrebno jer vatrogasci uspješno rade na lokalizaciji požara.

“Radi se apsolutno sve što treba i što se može, 58 vatrogasca i 20 vozila radi na lokalizaciji požara i izvana i u samoj zgradi zahvaćenoj požarom, s tim da su dvije ekipe u zaštiti stambenih zgrada koje nisu daleko, ali nisu ni u neposrednoj blizini”, rekao je Jelić i naglasio da nitko nije ozlijeđen te da nitko od građana ni u jednom trenutku nije bio u nekoj opasnosti jer tu nitko i ne radi ni živi.

Jelić je zahvalio svim vatrogascima, profesionalcima iz Karlovca, Slunja i Ogulina te dobrovoljnim vatrogascima iz mjesta Duga Resa, Belavići, Stara Sela, Barilović, Belajske Poljice i Hrnetić Novaki, sve pod zapovjedništvom županijskoga vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića.

Franković je izjavio da nema opasnosti od širenja požara te da ne gore nikakve opasne tvari i nikakve tekućine. Crni dim koji se razvija samo je posljedica gorenja izolacije, katrana na krovištu. Požar je u fazi kontroliranog širenja tj. samo unutar pogona. Materijalna šteta neće biti velika jer se radi o ruševnom i napuštenom pogonu, rekao je Franković.

Karlovački Centar 192 najavio je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja uzroka požara.

www.sjever.hr/Index.hr Foto arhiva

Input your search keywords and press Enter.