Now Reading:
Novi Marof: Što hitnija sanacija „crnih točaka“ na županijskim cestama povećat će sigurnost svih sudionika u prometu
Full Article 2 minutes read

Novi Marof: Što hitnija sanacija „crnih točaka“ na županijskim cestama povećat će sigurnost svih sudionika u prometu

jenkac

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, zajedno s predsjednikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća, Mladenim Benjakom i Mirom Sabolićem, obišao je lokacije na području grada koje je potrebno urediti kako bi se uklonile tzv. „crne točke“ u prometu i povećala sigurnost na pojedinim prometnicama.

– Radi se o problematici na županijskim cestama koje su u ingerenciji Županijske uprave za ceste. Riječ je o nekim tzv. crnim točkama, odnosno dulje vrijeme poznatim problematikama koje smo dogovorili ili dogovaramo da bi se ove godine i narednih godina počele rješavati – kazao je Jenkač.

Jedno od tih mjesta je kod škole u Ključu, a radi se o dva problematična zavoja koja se nadovezuju na dio autobusnog stajališta. Nepregledni su i svakako ih treba riješiti potpornim zidovima, odnosno proširenjem i uređenjem pješačke staze. U Strmcu, također na županijskoj cesti, radi se o slabije preglednom zavoju.

– U zimskom periodu na tom je zavoju otežan promet zbog toga što se voda, zbog nepostojanja sabirne grabe, slijeva i razlijeva po cesti pa nastaje led, čime se automatski ugrožava prometovanje. To treba sanirati – poručio je Jenkač.

Također, već dulje vrijeme iz Grada Novog Marofa od ŽUC-a traže da se krene s rješavanjem problema autobusne stanice u Janušici.

– Mi smo dali zemljište. Sada treba isprojektirati autobusnu stanicu, posebice stoga što je frekventan promet na raskrižju dviju županijskih cesta. Treba riješiti taj problem zbog pješaka, zbog djece koja čekaju autobus – pojasnio je gradonačelnik koji očekuje da će ŽUC uskoro krenuti s realizacijom tog projekta.

Jenkač očekuje i sanaciju mosta odnosno propusta kod Društvenog doma u Makojišću Gornjem za što su projekti već napravljeni.

– Taj propust stvara probleme već dulji niz godina jer je premalog kapaciteta. Treba staviti pločasti propust i očekujemo da će ŽUC ove godine krenuti s radovima – mišljenja je Jenkač.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.