Now Reading:
Novi Marof: Što hitnija sanacija „crnih točaka“ na županijskim cestama povećat će sigurnost svih sudionika u prometu
Full Article 2 minutes read

Novi Marof: Što hitnija sanacija „crnih točaka“ na županijskim cestama povećat će sigurnost svih sudionika u prometu

jenkac

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, zajedno s predsjednikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća, Mladenim Benjakom i Mirom Sabolićem, obišao je lokacije na području grada koje je potrebno urediti kako bi se uklonile tzv. „crne točke“ u prometu i povećala sigurnost na pojedinim prometnicama.

– Radi se o problematici na županijskim cestama koje su u ingerenciji Županijske uprave za ceste. Riječ je o nekim tzv. crnim točkama, odnosno dulje vrijeme poznatim problematikama koje smo dogovorili ili dogovaramo da bi se ove godine i narednih godina počele rješavati – kazao je Jenkač.

Jedno od tih mjesta je kod škole u Ključu, a radi se o dva problematična zavoja koja se nadovezuju na dio autobusnog stajališta. Nepregledni su i svakako ih treba riješiti potpornim zidovima, odnosno proširenjem i uređenjem pješačke staze. U Strmcu, također na županijskoj cesti, radi se o slabije preglednom zavoju.

– U zimskom periodu na tom je zavoju otežan promet zbog toga što se voda, zbog nepostojanja sabirne grabe, slijeva i razlijeva po cesti pa nastaje led, čime se automatski ugrožava prometovanje. To treba sanirati – poručio je Jenkač.

Također, već dulje vrijeme iz Grada Novog Marofa od ŽUC-a traže da se krene s rješavanjem problema autobusne stanice u Janušici.

– Mi smo dali zemljište. Sada treba isprojektirati autobusnu stanicu, posebice stoga što je frekventan promet na raskrižju dviju županijskih cesta. Treba riješiti taj problem zbog pješaka, zbog djece koja čekaju autobus – pojasnio je gradonačelnik koji očekuje da će ŽUC uskoro krenuti s realizacijom tog projekta.

Jenkač očekuje i sanaciju mosta odnosno propusta kod Društvenog doma u Makojišću Gornjem za što su projekti već napravljeni.

– Taj propust stvara probleme već dulji niz godina jer je premalog kapaciteta. Treba staviti pločasti propust i očekujemo da će ŽUC ove godine krenuti s radovima – mišljenja je Jenkač.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.