Now Reading:
Nekadašnji savjetnik ministrice kulture, Varaždinac Ladislav Ilčić, sa druge pozicije liste Hrvatskih suverenista kreće u utrku za EU parlament
Full Article 2 minutes read

Nekadašnji savjetnik ministrice kulture, Varaždinac Ladislav Ilčić, sa druge pozicije liste Hrvatskih suverenista kreće u utrku za EU parlament

ilčić

Politička platforma Hrvatski suverenisti u nedjelju je predstavila svoju listu za euroizbore, a nositeljica liste Ruža Tomašić ustvrdila da je to lista promjene te kako će osvojiti dva mandata budući je po njenim riječima evidentan rast potpore. Tomašević je istaknula da su temelji Hrvatskih suverenista bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje.

“Vjerujem da ćemo dobro proći i da ćemo dobiti dva mandata. Mislim da je ljudima ‘puna kapa’ obećanja, laži, krađa, lopovluka, nepotizma i vjerujem da će ovo biti lista promjene. S ovime počinje borba za bolju, pravedniju Hrvatsku”, poručila je Tomašić.

Ukoliko se ostvare njene najave u Europski parlament bi mogao ući i predsjednik stranke Hrast, Varaždinac Ladislav Iličić. Naime, on je drugi na listi na kojoj su još Ante Žoni Maksan, Željko Sačić, Pero Kovačević, Bernardica Juretić Rožman, Jure Vujić, Kristina Gogić, Tomislav Sulić, Ivana Pavlić, Predrag Peđa Mišić i Hrvoje Zekanović.

U izjavi za portal sjever.hr Ilčić je kazao da Hrvatski suverenisti na listi imaju osobe koje su kroz svoj dosadašnji rad ukazali da su, unatoč svim prijetnjama i napadima, uvijek hrabro i dosljedno zastupali hrvatske nacionalne interese i vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod.

-Danas je jasno da u EU parlamentu postoje globalističke snage a njih u Hrvatskoj predvode Plenkovićev HDZ i SDP. S druge strane sve su jače snage, poput Hrvatskih suverenista, koji smatraju da Europa može biti snažna jedino ako je sastavljena od snažnih nacionalnih država koje promoviraju temeljne ljudske vrijednosti – zaključio je Ilčić.

s.kalajdžija/sjever.hr/t portal

Input your search keywords and press Enter.