Now Reading:
Varaždin pobijedio Solin i došao Šibeniku na bod zaostatka
Full Article 4 minutes read

Varaždin pobijedio Solin i došao Šibeniku na bod zaostatka

nk varazdin

Po sličnom, ili gotovo istom scenariju kao protiv Kustošije, Varaždin je nakon velikih muka došao do tri boda protiv posljednjeplasirane momčadi lige. Zapravo netko neupućen nebi za Solinjane to mogao pomisliti s obzirom na prikazano u prvom dijelu. Odlučno, čvrsto, hrabro i agresivno suprotstavili su se domaćinu. Stajali su odlično u bloku, brzo se otvarali i umjesto da se Varaždin nametne njima, oni su se nametnuli Varaždinu. Punih 35 minuta Varaždin nije mogao napraviti gotovo ništa, ali onda se ukazao Benko, primio jednu loptu na 18 metara, iz okreta pucao i pogodio lijevi donji kut Jelića za vodstvo. Međutim, nije to vodstvo dugo trajalo. Samo dvije minute kasnije nespretnost u obrani Varaždina iskoristio je Šimunec te iz blizine zatresao mrežu Nevistića.

Tom je prilikom provocirao gledatelje na lijevoj strani zapadne tribine za što je dobio „porciju“ uvreda, ali i žuti karton od suca. Do kraja poluvremena zabilježili smo samo jednu priliku i to kada Ćelić i Stolnik nisu mogli iz blizine ugurati loptu u mrežu Solina. Izgleda kako je pod poluvremenom u svlačionici bilo vrlo „napeto“ jer Varaždin je u nastavku bio puno bolji, ali mora se priznati kako su i gosti polako počeli padati. Onako žustru i koncentriranu igru nisu mogli držati cijelo vrijeme. U 61. minuti Jertec je, a tko bi drugi, ubacio jednu dugu loptu u šesnaesterac gdje je najviši u skoku bio Brlečić i glavom je poslao u mrežu za novo vodstvo. Nije Varaždin tu stao već je nastavio pritiskom želeći što prije osigurati pobjedu.

Benko je nakon solo akcije u 69. minuti pogodio prečku, a dvije minute kasnije Glavica je promašio idealnu priliku. Solinjani su mogli poravnati četiri minute prije kraja kada je nakon kornera Tomić pucao glavom, a Nevistić sjajnom obranom izbacio loptu ispod prečke. U zadnjim sekundama Benko je bio sam u odličnoj situaciji, ali je pucao kraj gola. U svakom slučaju puno bolje drugo od prvog poluvremena. Opet se pokazalo kako Varaždin itekako ovisi o igri Jerteca i Benka bez kojih sigurno nebi bili tu gdje jesu, a sada su na bod do vodećeg Šibenika.

Boris Pavić, trener Solina: Varaždin je opet, po tko zna koji puta, bio bolji za taj jedan gol. Sam tijek utakmice nije nagovještavao naš poraz jer smo jako dobri ušli u utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati. Kad sve saberem mislim da je individualna kvaliteta Benka i Jerteca presudila. Imali smo neke situacije koje smo mogli bolje odraditi. Napravili smo dosta nervoze domaćinu nakon izjednačenja, ali u drugi dio Varaždin je odlično ušao, postigao drugi gol, a mogao je nakon toga i prelomiti utakmicu. Imali smo pred kraj neke prilike, ali završilo je zasluženom pobjedom domaćina.

Branko Karačić, trener Varaždina: Očekivao sam tešku utakmicu, a ona je ispala još teža od one prošlotjedne protiv Kustošije. Solin je odlično stajao u defenzivnom bloku, a mi smo se mučili sa organizacijom igre. Sporo smo se otvarali, a u svakoj drugoj lopti iz njihove zadnje linije Solinjani su bili dominantniji u skoku, u odlučnosti, u agresiji. Poveli smo zahvaljujući Benku, a onda umjesto da se dignemo poklonili smo Solinu izjednačenje. Nakon žučne rasprave pod poluvremenom u nastavku smo djelovali puno bolje i očito je da ćemo tako morati raditi i na početku utakmice. U prvih dvadesetak minuta drugog dijela bili smo kvalitetniji i morali smo i ranije riješiti utakmicu, međutim izgleda kako nikog ne možemo lagano pobijediti. Ipak, čestitam dečkima na karakteru i igri u drugom dijelu koje je bilo neusporedivo bolje nego u prvom.

Varaždin – Solin 2:1 (1:1)
Varaždin – stadion Varteksa. Gledatelja: 1500. Sudac: Cestarić (Sisak). Žuti kartoni: Mastelić, Šimunac, Mrković (Solin). Jertec, Perković (Varaždin).
Strijelci: 1:0 Benko (35), 1:1 Šimunac (37), 2:1 Brlečić (61).
Varaždin: Nevistić, Perković (od 78. Sambolec), Ćelić (od 52. Brlečić), Stolnik, Miličević, Babić, Zebić, Črnko (od 66. Fučak), Jertec, Glavica, Benko.
Solin: Jelić, Tomić, Bauk, Čurić, Mastelić (od 82. Tomas), Ninčević, Pavlinović, Jurić (od 73. Pezo), Taraš, Šimunac (od 65. Zoungrana), Mrković.

Rezultati 19. kola Druge HNL: Sesvete – Šibenik 0:0, Kustošija – Dinamo II 1:0, Dugopolje – Zadar 1:0, Lučko – Međimurje 0:0. Sutra, 7. travnja igraju BSK i Hrv. Dragovoljac, a u ponedjeljak, 8. travnja, Hajduk II i Osijek II. Poredak: 1. Šibenik 36, 2. Varaždin 35, 3. Osijek 31, 4. Dinamo 30, 5. Sesvete 28, 6. Dugopolje 26 itd.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.