Now Reading:
Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije
Full Article 1 minutes read

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije

zgz procelnica-smotra ucenika

U OŠ Jakovlje održana je danas županijska smotra učeničkih zadruga. Odlukom prosudbene komisije, najuspješnije zadruge predstavljat će Zagrebačku županiju na 31. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, od 8. do 11. listopada u Vinkovcima.

Na županijskoj smotri sudjelovale su 24 zadruge, od njih ukupno 36 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje.

– Koliko su nam zadruge važne govori činjenica da za njihov rad izdvajamo značajna sredstva. Na godišnjoj razini gotovo 150.000 kuna – prigodom svečanosti otvorenja smotre rekla je Mirela Katalenac, pročelnica Zagrebačke županije za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu. Mladim zadrugarima je poručila da vrijeme koje provode u zadruzi iskoriste za stvaranje novih prijateljstava.

-Prijateljstva koja steknete u zadruzi ne mogu se mjeriti s prijateljstvima na Facebooku – rekla je pročelnica.

Prilikom vrednovanja izloženih uporabnih i ukrasnih predmeta, prosudbena komisija je poseban naglasak stavila na očuvanje biološke raznolikosti, njegovanje tradicije, običaja i rukotvorstva, ekološki pristup zadruge, uređenost izložbenog prostora, prikaz praktičnoga rada, razgovor sa zadrugarima…

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.