Now Reading:
SDP-ova kandidatkinja za EU parlament poziva na nedjeljni prosvjed u Konjščini protiv izgradnje spalionice otpada
Full Article 2 minutes read

SDP-ova kandidatkinja za EU parlament poziva na nedjeljni prosvjed u Konjščini protiv izgradnje spalionice otpada

barbara antolić vupora

-SDP i ja kao kandidatkinja za Europski parlament u potpunosti podržavamo najavljeni nedjeljni prosvjed protiv izgradnje spalionice u Konjščini. U potpunosti podržavamo aktivnosti Kriznog eko stožera Konjščina, ali i sve građanke i građane koji ne žele da se njihovo zdravlje i njihov čisti okoliš uništi jer netko ima svoj financijski ili neki drugi interes – ističe u priopćenju predsjednica SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora.

Antolić Vupora ističe da bi izgradnja spalionice otpada u Konjščini bila velika opasnost za zdravlje ljudi, ne samo Konjiščine, već šireg područja koje obuhvaća Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju, ali i korak unatrag što se tiče gospodarenja otpadom. Podsjetila je da Rezolucija EU parlamenta, kao što i ističu članovi Kriznog eko stožera Konjščina, o učinkovitom korištenju energije u Europi govori da ‘’EU parlament u okviru prioritetne akcije, zahtijeva od EU komisije da do kraja ovog desetljeća (2020.g.) postupno uvede opću zabranu spaljivanja otpada koji se može reciklirati i kompostirati’’. 

-Ovakvim pokušajima moramo svi zajedno reći NE i ova akcija nadilazi stranačku ili bilo kakvu podijeljenost. Zdravlje i čisti okoliš briga je svih nas zato ovu akciju podržavam prije svega kao zabrinuti građanin sjevera Hrvatske. Zdravlje svih nas, naše djece, budućih generacija nema alternativu – izjavila je kandidatkinja za EU parlament još jednom pozivajući sve one kojima je zdravlje i budućnost ovog dijela lijepe naše prioritet da se odazovu ove nedjelje na prosvjed koji će se od 10.00 sati održati ispred zgrade općine u Konjščini.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.