Now Reading:
SDP-ova kandidatkinja za EU parlament poziva na nedjeljni prosvjed u Konjščini protiv izgradnje spalionice otpada
Full Article 2 minutes read

SDP-ova kandidatkinja za EU parlament poziva na nedjeljni prosvjed u Konjščini protiv izgradnje spalionice otpada

barbara antolić vupora

-SDP i ja kao kandidatkinja za Europski parlament u potpunosti podržavamo najavljeni nedjeljni prosvjed protiv izgradnje spalionice u Konjščini. U potpunosti podržavamo aktivnosti Kriznog eko stožera Konjščina, ali i sve građanke i građane koji ne žele da se njihovo zdravlje i njihov čisti okoliš uništi jer netko ima svoj financijski ili neki drugi interes – ističe u priopćenju predsjednica SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora.

Antolić Vupora ističe da bi izgradnja spalionice otpada u Konjščini bila velika opasnost za zdravlje ljudi, ne samo Konjiščine, već šireg područja koje obuhvaća Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju, ali i korak unatrag što se tiče gospodarenja otpadom. Podsjetila je da Rezolucija EU parlamenta, kao što i ističu članovi Kriznog eko stožera Konjščina, o učinkovitom korištenju energije u Europi govori da ‘’EU parlament u okviru prioritetne akcije, zahtijeva od EU komisije da do kraja ovog desetljeća (2020.g.) postupno uvede opću zabranu spaljivanja otpada koji se može reciklirati i kompostirati’’. 

-Ovakvim pokušajima moramo svi zajedno reći NE i ova akcija nadilazi stranačku ili bilo kakvu podijeljenost. Zdravlje i čisti okoliš briga je svih nas zato ovu akciju podržavam prije svega kao zabrinuti građanin sjevera Hrvatske. Zdravlje svih nas, naše djece, budućih generacija nema alternativu – izjavila je kandidatkinja za EU parlament još jednom pozivajući sve one kojima je zdravlje i budućnost ovog dijela lijepe naše prioritet da se odazovu ove nedjelje na prosvjed koji će se od 10.00 sati održati ispred zgrade općine u Konjščini.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.