Now Reading:
Cijene odletjele u nebo: Stan u Zagrebu nikad nije bio skuplji!
Full Article 2 minutes read

Cijene odletjele u nebo: Stan u Zagrebu nikad nije bio skuplji!

zgrada

Stan na Vrbanima 3500 eura po kvadratu, obnovljeni stari stan na Srednjacima 2180, adaptiran stan u Maksimiru 2500 eura…

Dovoljan je letimični pregled oglasa da se mnogima zavrti u glavi od iznosa koje vlasnici traže. Jesu li cijene probile plafon?

Prema podacima portala Njuškala, nekretnine u Zagrebu poskupjele su čak 26 posto u zadnjih pet godina. Cijene su najviše porasle na Trešnjevci, 37 posto. Kvadrat je u prosjeku 2142 eura, više nego prije krize.

Stanovi u Zagrebu su 11 posto skuplji nego lani i prosječan kvadrat stoji 206 eura više. U prosjeku je četvorni metar 2019 eura.

Desetak godina u Zagrebu se gotovo ništa nije gradilo, ali kupci nisu nestali. Kako se gospodarstvo oporavljalo, vraćali su se i oni, a dodatni okidač su državne subvencije i niske kamate na kredite. Na sve strane niču nove zgrade, stanovi se opet kupuju prije nego što se zaliju temelji jer je cijena tad i 150 eura niža po kvadratu. Dok se zgrada dovrši, u prosjeku ostane prazno oko 20 posto stanova. Je li ova pomama pogurala cijene na višu razinu od one prije krize?

Inače, cijene nekretnina u cijeloj Hrvatskoj su za sedam posto više nego prije godinu dana.

sjever.hr/www.24sata.hr

Input your search keywords and press Enter.