Now Reading:
Prvi Regionalni plac ove subote u dvorani MESAP
Full Article 2 minutes read

Prvi Regionalni plac ove subote u dvorani MESAP

sajam

Prvi Regionalni plac bit će održan u subotu, 6. travnja od 10 do 17 sati u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće. Projekt je to kojega je inicirala Međimurska županija s ciljem prezentacije visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, Međimurska županija inicirala je projekt Regionalnog placa.

Najzastupljeniji će biti međimurski OPG-ovi, no predstavit će se i OPG-ovi iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije. Na izlagačkim stolovima naći će se brojni domaći proizvodi visoke ekološke vrijednosti poput povrća, voća, raznih vrsta brašna i ulja, sireva i drugih mliječnih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, meda, kolača, sjemenja, raznih sokova, zdravih napitaka, vina ili voćnih rakija.

Uz bogatu ponudu velikog broja izlagača, za posjetitelje su predviđeni i razni drugi sadržaji. Od 12 sati održava se riblji piknik na kojem će se pripremati razni specijaliteti, a poslastica dana je šaran na rašljama. Sve to živom svirkom začinit će Tamburaški sastavi Svirci i Taliri. Predstavit će se i međimurski ribiči, pa će tako svoj rad prezentirati međimurski Savez športskih ribolovnih društava, a svoju opremu izložiti hrvatski reprezentativci iz ŠRD Klen Sveta Marija.

Regionalni plac ponudit će zdrave i domaće proizvode, ono najbolje od OPG-ova sjeverozapadne Hrvatske, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.