Now Reading:
ŽUPNIK IZAZVAO GNJEV: Podijelio listiće s iznosima novca koje bi trebali uplatiti – od 100 do 3000 kuna?!
Full Article 2 minutes read

ŽUPNIK IZAZVAO GNJEV: Podijelio listiće s iznosima novca koje bi trebali uplatiti – od 100 do 3000 kuna?!

svecenik podravina

Listić koji je podijeljen župljanima župe Reka u Koprivničko-križevačkoj županiji izazvao je brojne reakcije župljana, naime na listiću stoji su iznosi koje vjernici moraju uplatiti ako žele da im ime bude uz jednu od postaja križnog puta, piše Večernji list.

“Dragi župljani i poštovani prijatelji župe Reka, zahvaljujemo na dosadašnjoj materijalnoj i duhovnoj pomoći. U 2019. godini naša župa želi postaviti vanjski križni put kod crkve u Reki. Na taj način ćemo kao vjernici moći moliti i slaviti Boga te imati uređeniji prostor. Pozvani ste pridružiti nam se da zajedno izgrađujemo našu župu. Preporučujemo da obitelj prema mogućnosti daruje 100 kn – hvala. Ako želite da vaše ime bude uz određenu postaju križnog puta, potrebno je donirati iznos od 1000 kn. Za vaše ime uz glavni križ potrebno je donirati 3000 kn”, piše na listiću kojeg je vjernici podijelio župnik vlč. Mario Križanac.

Na listiću je naveden i broj računa u banci za uplate, a vjernici će moći novac predati i osobno pastoralnim vijećnicima do 8. travnja. I dok neki podržavaju župnika, drugi smatraju kako nije kokretno dijeliti ljude po tome koliko novca mogu izdvojiti.

Za mnoge je problematično i to što se za veće iznose može dobiti i istaknuto ime uz postaje križnog puta, a za mjesto uz glavni križ treba iskeširati čak 3000 kuna, međutim župnik vlč. Mario Križanac kaže da se radi o korizmenoj akciji. Kako kaže, već pet godina za redom župno ekonomsko i pastoralno vijeća na poticaj župljana u Župi Presvetog Trojstva Reka prikuplja dobrovoljne donacije za župne projekte i tom prigodom dijeli besplatno župni časopis.

sjever.hr/vecernji.hr

Input your search keywords and press Enter.