Now Reading:
Varaždin očekuju prometne gužve. Najavljena sanacija nadvožnjaka vrijedna 5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Varaždin očekuju prometne gužve. Najavljena sanacija nadvožnjaka vrijedna 5 milijuna kuna

radovi varaždin

Na današnjem kolegiju varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka bilo je riječi o nekoliko važnih tema, među njima i o skorom početku opsežnih radova na nadvožnjaku u Gospodarskoj ulici.
– To je prva temeljita obnova tog nadvožnjaka koji je doista u jadnom stanju. Moram odmah zamoliti građane za strpljenje jer uklonit t će se sve do nosive konstrukcije, dakle nije to samo obnova kolnika koja bi završila za mjesec dana. Radovi će sigurno trajati najmanje tri mjeseca – najavio je gradonačelnik Čehok.


Cijena obnove nadvožnjaka je oko 5 milijuna kuna bez PDV-a.
– Iako je to nadvožnjak koji nama pripada, uspjeli smo postići da to financiraju Hrvatske ceste i na tome zahvaljujem Alenu Leveriću, članu Uprave HC-a koje su to prihvatile. To će biti sigurno konačno uređen jedan objekt i jedna prometnica u gradu Varaždinu koja je u stvarno jadnom stanju – izjavio je gradonačelnik.

Pripremni bi radovi, kako je istaknuto, trebali početi 14. ovog mjeseca, a nadvožnjak će u potpunosti biti zatvoren za promet od 23. travnja vjerojatno do 10. kolovoza. Naime, rok za završetak radova koje će obavljati zajednica ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika je 105 dana. U tom će se vremenu voziti zaobilaznim pravcem – Zagrebačkom ulicom do zaštićenog pružnog prijelaza u Turčinu.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.