Now Reading:
Festival dječjih vrtića prije puno godina krenuo iz Varaždina. Pogledajte pripreme za njegovo 18. izdanje
Full Article 2 minutes read

Festival dječjih vrtića prije puno godina krenuo iz Varaždina. Pogledajte pripreme za njegovo 18. izdanje

festival dječjih vrtića

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina provodi pripreme za organizaciju 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina koji će se održati u svibnju. U ponedjeljak, 1. travnja, održan je radni sastanak s predstavnicama varaždinskih dječjih vrtića, a uz stručnu suradnicu Zajednice, Anicu Sitar, na sastanku su bili i Velimir Mudri iz Gradskih bazena „Varaždin“ te Tomislav Jelenski iz Škole nogometa „Lumen“.

Olimpijski će festival početi 6. svibnja, u ponedjeljak, likovnom radionicom na Kapucinskom trgu, a kako je Varaždin ove godine domaćin Europskog ekipnog prvenstva u atletici, tako će atletika biti tema radionice. U utorak će vrtićki mališani sudjelovati u teniskom višeboju na terenima TK „Varteks“. Srijeda je rezervirana za natjecanje u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, dok će se vožnja spretnosti biciklom, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Hrvatskim autoklubom Varaždin, održati u četvrtak na Kapucinskom trgu. U slučaju lošeg vremena aktivnosti s trga bit će preseljene u balon sportske dvorane u Graberju.

Finalni dan 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina bit će, kao i svake godine, na stadionu „Sloboda“ u petak, 10. svibnja, od 16 sati. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4×25 m). Očekuje se sudjelovanje djece iz 16 dječjih vrtića na području Grada Varaždina („Bajka“, „Čira-Čara“, „Društvo Naša djeca“, „Malo drvo“, „Panda“, „Pinokio“, „Sv. Uršula“, „Zečić“, „Zeko“ te Dječjeg vrtića „Varaždin“ – Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska).

„I ove godine mališani nestrpljivo iščekuju sudjelovanje na njihovoj olimpijadi. Na nama je da im sve pripremimo kao i svake godine, a djeca će tjedan dana uživati kao pravi olimpijski natjecatelji“, rekla je stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar. Podsjetimo da je ideja organizacije olimpijskog festivala za polaznike dječjih vrtića pokrenuta u Varaždinu prije 20 godina, a potom se pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora proširila na cijelu državu pa se ove godine održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.