Now Reading:
Minimalna, ali zaslužena pobjeda Varaždina
Full Article 3 minutes read

Minimalna, ali zaslužena pobjeda Varaždina

jertec

Zagrebačka škvadra iz Kustošije prilično je namučila Karačićevu momčad. Otvoreno, bez imalo kompleksa ta se momčad suprotstavila favoriziranom domaćinu. Nije se došla braniti i otvorenog je garda napala Varaždin. Već u 3. minuti Dragojlović je, uposlen jednom dubinskom loptom, pobjegao varaždinskoj obrani, opalio sa nekih 17 metara i pogodio gredu. To nije bilo sve jer je u 13. minuti Al Tharwian, sa 25 metara iz slobodnjaka, pogodio desne rašlje Nevistića i postigao eurogol.

Šok za Varaždin, ali srećom šest minuta kasnije pojavio se Benko i škaricama sa 14 metara zatresao mrežu Radelića za izjednačenje. Imao je Varaždin nakon toga dobre prilike kada je, recimo, u 22. minuti Črnko probio desnu stranu, ubacio na peterac, ali je Yokoyama zakasnio. No 40. minuti konačno se posrećilo. Jertec je s lijeve strane ubacio, Stolnik je najviše skočio, spustio glavom loptu za Senića koji iz blizine, u padu, pogađa za vodstvo. U samoj završnici prvog dijela Črnko je glavom pogodio prečku.

U drugom dijelu Varaždin je malo pao u igri, ili se namjerno povukao, čekajući kontu iz koje bi možda dokrajčio protivnika. Nije mu uspjevalo iako je bilo nekih prilika. No gosti su bili ti koji su bili bliži golu i izjednačenju kada je Al Tharwan pucao iz blizine u desni donji kut, ali je Nevistić bio sjajan. Do kraja smo gledali prilično rastrganu igru s jedne i s druge strane. Kustošija je čak možda bila i malo bolja, ali nije uspjela konkretnije zaprijetiti. Karačić je uoči utakmice rekao da ga ne zanima igra nego rezultat i dobio ga je. Varaždin je pobijedio, osvojio tri boda, Šibenik je izgubio dva u Solinu i sada je opet razlika tri boda za Šibenčane. A igra? O njoj se ne govori kada se pobjeđuje. Rezultat sve pokriva.

Ante Ivanda, trener Kustošije: Imali smo dobar uvod u utakmicu, poveli smo i da smo uspjeli izdržati još desetak minuta pitanje je u kome bi smjeru sve otišlo. Imali smo u drugom poluvremenu neke prilike koje nismo iskoristili i Varaždin je zasluženo pobijedio, ali moram naglasiti da sam zadovoljan načinom na koji smo parirali domaćinu. Nadam se da će Varaždin  postati prvoligaš.

Branko Karačić, trener Varaždina: Izuzetno teška utakmica za nas. Krenuli smo s primljenim eurogolom za što dijelom krivicu snosi i naš vratar. Srećom brzo smo se vratili, izjednačili, poveli i neka me kolega Ivanda krivo ne shvati, nismo tada iskoristili smušenost protivnika da zabijemo još koji gol. U nastavku smo imali dosta problema jer Kustošija zna igrati.Stvarali su nam probleme sa svoja dva brza igrača, ali mi smo im ostavljali prostor. Apostrofirao bih Nevistića koji je kriv za gol, ali je isto tako spasio čisti gol u 66. minuti. Mislim da smo u pojedinim dijelovima utakmice bili kvalitetniji i zasluženo na kraju pobijedili.

Varaždin – Kustošija 2:1 (2:1)
Varaždin – stadion Varteksa. Gledatelja: 1.000. Sudac: Lučić (Vinkovci). Žuti kartoni: Senić, Stolnik (Vž), Ntchamda, Cmrečnjak (Kustošija).
Strijelci: 0:1, Al Tharwan (13), 1:1 Benko (19), 2:1 Senić (40).
Varaždin: Nevistić, Perković, Stolnik, Senić, Miličević, Babić, Brlečić (od 72. Zebić), Črnko (od 63. Glavica), Jertec, Yokoyama (od 76. Vuk), Benko.
Kustošija: Radelić, Sabolović, Pavković, Šimunić (od 46. Rašić), Darojković (od 46. Vragolović), Kovačić, Deak, Ntchamda, Cmrečnjak, Šugić (od 79. Gaćeša), Al Tharwan.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.